MNB
MNB - 2

Hírek

Egy héten belül a második bemutatójára készül a Weöres Sándor Színház

2012. január 26., 16:29

Ezúttal a nagyszínpadon mutatják be Shakespeare Szentivánéji álom című darabját, Mohácsi János rendezésében. Athén királyát Trokán Péter, a világ szálait mozgató Oberont Mertz Tibor alakítja. A sajtó munkatársai tegnap kaptak ízelítőt az iróniától sem mentes előadásból.

Egy héten belül a második bemutatójára készül a Weöres Sándor Színház

Esik az eső a Weöres Sándor Színház színpadán. Vihar dúl nem csak Athénban, de a szerelmesek szívében is. Engedelmeskedni a törvénynek vagy hallgatni a szív hangjára? Shakespeare örök érvényű darabját próbálják a nagyszínpadon, Mohácsi János kisebb- nagyobb változtatásaival.

Mertz Tibor- színész
" Van, ami nincs. Aki nem nagyon vájt fülü, az nagyon nem is veszi észre, hogy mi nincs, és vannak kiegészítések, olyan játékkal, amik Shakespeare-nál nincsenek. De aki megnézni, az gyakorlatilag a Szentivánéji álmot látja, úgy ahogy van."

Az előadás szerves része a zene. Mivel a darab nagyrészt az erdőben játszódik, a legfontosabb feladat az volt, hogy megfelelő atmoszférát teremtesenek a hangszerekkel.

Kovács Márton - zeneszerző
" Fontos volt, hogy az erdő akusztikáját megteremtsük, és ne mindíg egyforma legyen. Most is ezzel küszködök. Csináltunk már olyat, hogy egy előadásban végig szólt a zene, de mindíg az a legnehezebb."

A színészek azt mondják, Mohácsi Jánossal mindig különleges élmény dolgozni: olyan mélységeket lát meg egy darabban, amit nem sokan. Ilyen lesz a mostani is: egyszerre laza és ironikus, de ott vannak benne a hétköznapi élet buktatói is. A nagyközönség pénteken láthatja először az előadást.