MNB - 2
MNB

Hírek

Egy hónapon belül befejeződik az oladi új templom melletti közösségi ház építése

2012. július 19., 15:33

Már a belső tér kialakításánál, felszerelésénél tartanak a munkálatok. A tervek szerint októberben szentelik fel az épületet. Ez lesz a plébánián működő csoportok találkozóhelye, a vasárnapi misék után pedig ide várják majd a híveket kötetlen beszélgetésre.

Egy hónapon belül befejeződik az oladi új templom melletti közösségi ház építése

A tervek szerint játszóházat, előadásokat és filmvetítéseket is szerveznek majd.

Az utca felől már úgy tűnik, nemsokára kész az új közösségi ház. Belül azonban sok még a tennivaló.

"Még nincsenek a lámpák felszerelve, a bútorok beszerelve és lambéria felhelyezése is folyamatban van."

Gaál Sándor pélbános az építkezés jelenlegi állásáról beszél. Ez lesz a közösségi terem, amely 100-120 fő befogadására alkalmas. Tartanak itt hittanórkákat, filmvetítéseket, előadásokat, és a plébániai csoportok is itt rendezhetik összejöveteleiket.  Egy fallal elválasztható lesz a terem. A másik újdonság ez az udvari, nyitott pavilon rész. Itt szabadtéren tudnak gyerekek, felnőttek számára programokat rendezni.

"Ezt használtuk közösségi teremnek."

Eddig ebben a kis helyiségben rendezték a plébániai közösségi programokat. De ez már nem volt elég. 
A templom 10 éve épült a templom, azóta tervezték egy közösségi ház építését. Eddig pénzügyi okok miatt erre nem volt lehetőség. Az elmúlt években gyűjtötték össze a hívek a szükséges több mint 40 millió forintot a számukra fontos új ház felépítésére.

Gaál Sándor, plébános
A közösség építését és a szabadidő hasznos eltöltését teszi lehetővé.

A tervek szerint augusztus közepére befejeződik az építkezés és birtokba is vehetik a hívek az új létesítményt. A közösségi házat október 13-án, a Fatimai Szent Szűz ünnepén szenteli fel Veres András megyés püspök.