Hírek

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

2018. május 09., 15:34

A 70-es években népszerű televíziós esti torna szlogenjét választották idén a Szociális Hét keretében szervezett, az egészséges életmódot előtérbe helyező Családi Sportnap mottójául. Az esemény a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos úgynevezett érzékenyítést is szolgálta.

Egy kicsi mozgás mindenkinek kell

Így örültek a bölcsisek az alkalmi mozgástérnek. Sportos játszótérré változott egy napra a szombathelyi Fő tér. A bárki számára nyitott Családi Sportnapon lábbal hajtott kismotorokkal, vagy akár négykézláb vették a játékos akadályokat a gyerekek a szülők, nagyszülők örömére. Gábriel Timea családjában szinte minden nap a mozgásról szól.

Gábriel Timea
Ez nálunk a családban van, mivel a férjem triatlonozik, és futok, félmaratonozok, és a gyermekünk is ezt a jó példát követi. Úgyhogy nagyon aktívak vagyunk. Biciklivel is jöttünk, és hét közben is biciklivel közlekedünk.

A szervező Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat gyümölcsökkel és frissítőkkel is várta a családokat.

Kulcsár Lászlóné – intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
Nagyon fontosnak tartjuk ár évek óta, hogy a lakosság felé is nyissunk akkor, amikor a Szociális Hét rendezvényeit megszervezzük. Ez kiváló alkalom, hogy a Fő téren lehetőséget kapunk most már 3. éve arra, hogy összekapcsolva a mozgást a családokkal, a generációkkal, e köré szerveződött ez a nap itt a Fő téren.

A program célja, hogy az egykori televíziós esti torna mintájára egyre többen álljanak fel az otthoni karosszékből és sportoljanak egészségükért.

Koczka Tibor – alpolgármester
Ugyanez a célunk ezzel a nappal. Másrészt pedig az ún. érzékenyítés, hiszen csak úgy tudunk mozgáskorlátozott, fogyatékossággal élő embertársainkon segíteni, ha tudjuk és átérezzük azokat a gondokat, azokat a nehézségeket, amelyekkel ők nap mint nap találkoznak.

A Családi Sportnapon bárki kipróbálhatta, miként lehet közlekedni kerekesszékkel. Az eseményen ugyanis több, szociális intézmény mellett bemutatkozott a Vas Megyei Mozgássérültek Egyesülete is.