MNB - 2
MNB

Hírek

Egy lépésre a Falco a bajnoki címtől

2019. június 19., 14:21

Magabiztos játékkal húzta be a Falco a férfi élvonalbeli kosárlabda döntő második mérkőzését is, ezzel karnyújtásnyira került története 2. bajnoki címétől. A Körmendnek csak momentumai voltak a találkozón, amelyen már a harmadik negyedben eldőlt a legfontosabb kérdés.

Egy lépésre a Falco a bajnoki címtől

Döntőhöz illő bemutató előzte meg a két csapat összecsapását. Kedden kora este sárgába borult az Aréna Savaria. A város vezetői még a közgyűlést is félbeszakították, hogy szoríthassanak a sárga-feketéknek, akik kissé idegesen kezdték ugyan a találkozót, (42:26-) de aztán Curry második triplájával begyújtotta rakétáit a Falco és a negyed végén már 10-zel mentek a hazaiak.

A félidő végéhez közeledve azonban homokszem került a szombathelyi gépezetbe, 12 pontos előnyük 5-re fogyott, (01:05:44-) amit Okorn mester nem hagyhatott szó nélkül. 42:35-ös állásnál vonultak pihenőre a felek. (01:40:18-) A harmadik negyedben robbantott a Falco, a 26. percben már 20-t számolt a hazai a közönség a vendég Rába-partiakra. Összeomlott az MTE mind testben, mind lélekben, így a lényegi kérdés ezzel el is dőlt. A hajrában mindkét oldalon lehetőséghez jutottak a fiatalok is. A Falco ugyan kiengedett a végére, de sikere egy percig sem forgott veszélyben, és 87:77-re megnyerte a döntő második felvonását is.  

Perl Zoltán - játékos, Falco-Vulcano Energia KC
"Az első félidőben is viszonylag jól játszottunk, de tényleg a 3. negyedben egy olyan fizikális védekezést mutattunk be, amivel a Körmend nem tudott mit kezdeni és ebből mi gyorsan tudtunk indulni támadásban, úgyhogy tényleg úgy érzem, hogy ez szinte hibátlan játék volt ott a 3. negyedben, úgyhogy 2:0 ide, menni kell tovább, pénteken ugyanígy kell játszani."

A hazaiak fölényes sikerét csak alátámasztja, az a tény is, miszerint 33 százalékos hatékonysággal dobták a triplákat, szemben a körmendiek 28 százalékos dobóhatékonyságával. Ezenfelül a lepattanók, támadó lepattanók, gólpasszok tekintetében is mahagasan a vendégek fölé nőttek a szombathelyiek.

Ferencz Csaba - csapatkapitány, Egis Körmend
"Lehet, hogy betudható kicsit a fáradtságnak is, de én úgy gondolom, hogy támadásaink nagyon rosszak, nagyon statikusak, 3-4 játékot játszunk, ezt simán le lehet védeni, Falco le is védi, utána jön az egy-egy és abból nem tudunk ritmust dobni."

A Falco pénteken le is zárhatja a döntő párharcát. A találkozó 18 óra 30 perckor kezdődik Körmenden. Az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.