MNB
MNB - 2

Hírek

Egy nap közel félszázan élnek a piac házhozszállítási lehetőségével

2020. március 30., 19:11

Pénteken indult a Ne cipekedj, Nagyi, házhoz viszi Lali! elnevezésű piaci kiszállítás. Az akcióban mintegy fél tucati önkéntes vesz részt naponta, közülük hárman járják a várost.

Egy nap közel félszázan élnek a piac házhozszállítási lehetőségével

Farkas Mihály reggel hét óra óta szállítja a csomagokat.

Farkas Mihály - önkéntes segítő
“Megkapjuk a címet, itt rangsoroljuk, hogy melyiket hogyan vigyük ki, aztán odamegyünk a helyszínre, bekopogunk, felcsengetünk, és akkor átadjuk az időseknek ezeket a csomagokat, ott kifizetik helyben, mi pedig elszámolunk, amikor visszaértünk.”

A dizspécser-szolgálatot ketten látják el - szükség esetén segítenek is a hívó félnek dönteni, hogy mit érdemes vásárolnia.

Marton Zsolt - önkéntes
“Mit vihetünk? Rendben van, sertéskaraj, fél kiló, csont nélkül vagy cosnttal? Azt javaslom inkább csontosat akkor, mert az jó a levesbe is. Rendben, más valamit? Leveszöldséget? Rendben.”

Az AGORA munkatársai is besegítenek. Így zajlik az áru átvétele: a táblázat kitöltése és az elismervény átadása után megy a dobozba a narancs, amit a futárok a megrendelőhöz szállítanak. Nagyon komoly dokumentációs háttere van a folyamtnak.

Polákovics Marietta - ügyvezető igazgató - Szombathely Városi Vásárcsarnok Kft.
“A rendelt termékek árat, kiszállítás időpontját természetesen rögzítjük, vannak olyan elismervények, amik a kereskedők kezébe kerülnek, amikre nyugtát állítanak ki természetesen.”

Az összesítő lapra feltűzik a nyugtákat is, így a megrendelő azt is megkapja az áruva

Polákovics Marietta - ügyvezető igazgató - Szombathely Városi Vásárcsarnok Kft.
“A koordinátorok, akik összeszedik a vásárlóknak a kereskedőktől a termékeket, ők kapnak egy ilyen térképet a vásárcsarnoktól, hogy melyik kereskedő van benne ebben a programban, hogy kitől szedhetik össze a zöldséget, gyümölcsöket, húst, tejterméket.”

Egy nap közel félszázan élnek a házhozszállítás lehetőségével, de ennél jóval nagyobb terhelést is elbír a program. A megrendeléseket a piacon a 06/20-503-8559-as számon várják.