Hírek

Egy pont a Győr ellen Artner Tamás nyitómeccsén

2012. március 05., 16:34

Az OTP Liga első tavaszi fordulójában 1:1-es döntetlent játszott a házigazda Haladás Sopron Bank a tabella második helyén állomásozó Győri ETO gárdájával.

Egy pont a Győr ellen Artner Tamás nyitómeccsén

Az NB I-es labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonjának nyitófordulójában a tabella 11. helyén álló Haladás Sopron Bank az ezüsztérmes pozíciót elfoglaló Győri ETO gárdáját fogadta a Rohonci úti stadionban közel 6 ezer néző előtt. A találkozót kishíján góllal nyitotta a hazai gárda: Iszlai  nem sokkal a középkezdés után  jó 20 méterről szánta el magát lövésre, s a vendégek hálóőre, Sztevanovics csak nagy bravúrral tudott hárítani. A 12. percben viszont már a hálóba került a labda, igaz  nem a győriekébe: a vasi védők ügyetlenkedését Ahjupera használta ki, amikor is 10 méterről elemi erővel bombázott Rózsa kapujának jobb oldalába. A  bekapott gól alaposan megfogta a hazai csapatot, ennek ellenére az első negyedóra végén majdnem összejött az egyenlítés: Kenesei szabadrúgása után Guzmics csúsztatott kecsegtető helyzetben fejjel kapu fölé. A 30. percben pedig Kenesei lövése pattant ki a Rába-partiak kapusáról, ám másodszorra meg tudta kaparintani a labdát a Haladás támadói elől. Az első félidő hajrájában még helyzetekig sem igen jutottak a küzdő felek, így maradt az 1:0-ás ETO-vezetés.
Térfélcsere után az első nagy helyzet a vendégek előtt adódott, ám Pátkai ajtó-ablak szituációban  fölédurrantott. Az 53. percben pedig ismét óriási ziccert hagytak ki a győriek: egy jobb oldali szabadrúgás után Babics fejelt kapura, de  Rózsa hatalmas bravúrral hárítani tudott. A két elpuskázott vendéglehetőség aztán meg is bosszúlta magát: az 58. percben Kulcsár szenzációs labdájával Radó tört be az ellenfél kapujának előterébe, s beadása a győri Fehér lábáról pattant saját kapujába. Az egyenlítést követően a Rohonci útiak kishíján a vezetést is megszerezték, ám Sztevanovics védeni tudta Radó kapu közepébe tartó bombáját. A mérkőzés végjátékában két meccslabdája is volt a Haladásnak: a 79. percben Kenesei remek szabadrúgását hárította komoly légiút végén Sztevanovics, majd pedig a 88. minutumban a csereként pályára lépő Sipos lövését perdítette mellé Kenesei. A játék képe alapján a vasiak győzelmet érdemeltek volna, az 1:1-es végeredmény inkább a győriek számára hízelgő. A Haladás Sopron Bank 18 forduló után 18 ponttal a bajnokság 12. helyén áll. A szombathelyiek legközelebb március 10-én lépnek pályára, amikor a Vasas csapata vendégeskedik majd a Rohonci úton.