MNB
MNB - 2

Hírek

Egy ponttal jobb volt a Falco a kosárlabda csúcsrangadón

2019. január 14., 18:54

Óriási küzdelemben 78:77-re megverte a Falco kosárlabdacsapata a bajnoki címvédő Szolnok együttesét. A hazai pályán játszó szombathelyiek győztes kosarát Govens szerezte büntetőből a találkozó vége előtt 4 másodperccel.

Egy ponttal jobb volt a Falco a kosárlabda csúcsrangadón

A bajnokság egyik csúcsrangadóját játszották az Aréna Savariában, ahol a tavalyi döntő két résztvevője, a Falco és a Szolnok találkozott egymással. A derbi elején kissé váratlanul meglépett az Olaj: a 6. percben már egy kerek tízessel jártak előrébb a vendégek. Ezt követően szerencsére a szombathelyiek is elkapták a fonalat, ennek köszönhetően pedig a félidő végére sikerült megfelezniük hátrányukat. A 42:37-es Szolnok-vezetésről induló második félidőt öt hazai pont vezette be és ezzel be is érték Bíróék a Tisza-partiakat. A folytatásban végig fej fej mellett haladtak a küzdő felek. Hol a Falco, hol az Olaj járt néhány ponttal előrébb. Négy másodperccel a derbi vége előtt 77:77-es állásnál Govens értékesített egy büntetőt és ezzel nyert 78:77-re a sárga-fekete alakulat.

Bíró Olivér - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Nagyon nehéz mérkőzés volt. Az elejétől az utolsó másodpercig. Egy pont döntött, nagyon izgalmas volt. Hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Főleg az első félidőben. Kicsit puhán kezdtünk. A második félidőben viszont sikerült rendezni a sorokat. Meglett az eredménye, de ehhez kellett egy kis szerencse is.”

A mérkőzést közel 3 ezer szurkoló tekintette meg a helyszínen. Többen érkeztek Szolnokról is. A drukkerek az első perctől kezdve az utolsóig űzték-hajtották kedvenceiket, ennek hála pedig végig remek hangulat uralkodott az Aréna Savariában.

Tóth Ádám - kosárlabdázó, Szolnoki Olaj KK
“Örülök, hogy ennyi szurkoló volt kint a mérkőzésen. Ez a kosárlabdának nagyon jó reklámja volt. Tényleg egy Falco-Szolnok rangadóhoz méltó atmoszférát teremtett a közönség és ezt köszönjük szépen.”  

Győzelme ellenére a Falco ugyan maradt a harmadik helyen, de alaposan felzárkózott a két éllovasra, az egyaránt vereséget szenvedő Szolnokra és Körmendre. A sárga-feketék legközelebb szombaton lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig a Kaposvár otthonában.