Hírek

Szünetel az allergiavizsgálat a MÁV rendelőben

2010. június 02., 08:30
Veszélybe kerülhet az allergológiai betegellátás Szombathelyen, szerződést bontott ugyanis a budapesti székhelyű Vasútegészségügyi Kft. a Máv-rendelőben működő Allergia-Asztma Ambulancia két orvosával, mégpedig indoklás nélkül – ezt állítja a két érintett szakorvos. A részletekről ma sajtótájékoztatón adtak hírt.
Szünetel az allergiavizsgálat a MÁV rendelőben

A Máv-rendelőben 2000 óta működő Allergia-Asztma Ambulanciát naponta 100-120 beteg kereste fel. Heti 40 óra rendelési időre szerződött Sóti László cége a Vasútegészségügyi Kft.-vel, de szerződést bontott vele a kft., a felmondási határidő most járt le.

Dr. Sóti László - allergológus szakorvos
"Nem tudjuk a konkrét okát a felmondásnak. 2 havi felmondási idővel indoklás nélkül mondták fel a szerződésünket. Konkrét okot nem tudunk, csak sejtéseink vannak, és ezek nem hivatalos, írásba adott indokok."

Az allergológus szerint, a Vasútegészségügyi Kft. az évek során számtalanszor változtatott a cégével kötött szerződésen, most viszont olyan feltételeket szabtak, amelyeket már nem tudtak elfogadni. Így a módosítási javaslat mellé mindjárt egy felmondólevelet is kaptak, az allergiaszezon közepén. Sóti doktor nem érti a váratlan döntést, hiszen - mint mondja - az ambulanciát gazdaságosan működtették. A betegektől pozitív visszajelzéseket kaptak, és nemzetközi szakmai elismertséget is kivívtak maguknak.

Dr. Kovács Lajos - orvos-igazgató, MÁV-rendelő
"Hónapok óta próbáltunk megegyezni, de nem sikerült az érdekeinket egyeztetni, ezért szűnt meg a szerződés. Új szolgáltatókat vontunk be az ellátás biztosítása érdekében."

Az orvos-igazgató azt mondja, a héten ugyan szünetel az allergiás betegek ellátása, de előjegyzést vesznek fel. A jövő héttől pedig új helyen, az épület második emeletén, az egyéb belgyógyászati szakrendelések mellett fogadják az allergiásokat.