MNB - 2
MNB

Hírek

Egyéni csúcsokkal kezdték az évet a Haladás súlyemelői

2020. február 12., 14:17

Márkus Erzsébet és Ligeti Ferenc tanítványai területi minősítő tornán vettek részt, mely kiválóan szolgálta a felkészülést a közelgő Európa-bajnokságra.

Egyéni csúcsokkal kezdték az évet a Haladás súlyemelői

A Haladás VSE súlyemelő szakosztálya nagyon nagy létszámban, 28 versenyzővel vett részt a körmendi, területi minősítő versenyen. A rengeteg munkával járó alapozó időszak után ez volt a 2020-as év első tornája, amelyen a legkisebbektől a felnőttekig az összes korosztály összemérhette tudását.

Márkus Erzsébet - szakosztályvezető, Haladás VSE
“Nagyon sok kisgyerek hatalmas várakozással volt, hogy miben tudott fejlődni. Szinte mindenki egyéni csúcsokat ért el, illetve ahol pontozás van, ott törekedni kellett arra, hogy minél szebben hajtsák végre a szakítás és lökő tecnikákat.”

Az edző kiemelte, a területi verseny azért is volt fontos, mert több versenyző is komoly megméretettésre készül a közeljövőben. Boros Viktória és Gyürüs Barbara is azért dolgozik, hogy minél jobb eredményt érjen el az áprilisi, felnőtt Európa-bajnokságon Moszkvában.

Gyürüs Barbara - súlyemelő, Haladás VSE
“Még van két hónapom felkészülni. nagyon jól haladunk. Remélem, hogy kijutok és minél jobb eredményt fogok elérni.”

A kemény alapozás és az első idei verseny után a súlyemelők most a formába hozó időszak következik.  A versenyidőszak előtti ráerősítés már nagyobb súlyokkal történik. A Haladás súlyemelői legközelebb a Tóth Géza Emlékversenyre átkeresztelt Savaria Kupán vesznek részt, ahol dobogóra lép a sportág magyar elitje.