Hírek

Egyéni edzésekkel készülnek a Szombathelyi Haladás játékosai

2020. március 20., 18:58

Az NB II-es bajnokságot és a közös edzéseket is felfüggesztették, a labdarúgóknak az új erőnléti edző, a korábbi kilencszeres magyar válogatott Ferenczi István adta ki a feladatokat.

Egyéni edzésekkel készülnek a Szombathelyi Haladás játékosai

Az elmúlt hétvégén még zártkapus mérkőzésen lépett pályára a Szombathelyi Haladás, de a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn felfüggesztette az NB II-es labdarúgó bajnokságot is.

A koronavírus-járvány miatti szünet a lehető legrosszabbkor jött a zöld-fehéreknek, hiszen a tavaszi eredmények alapján vezetnék a tabellát és összesítésben is elmozdultak a kiesőhelyről.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Ez nagyon fájó, de ennél már csak az lenne fájóbb, ha esetleg emiatt vesznének el emberéletek. Nyilván ez nekünk nagyon rosszul jön, hiszen nagyon jó formában voltunk, de bízom benne, hogy ott tudjuk folytatni, ahol abbahagytuk. Legyen az bármikor is.”

A Haladás a héten már a közös tréningekkel is leállt, a játékosok egyéni edzésterv alapján készülnek a határozatlan ideig tartó szünet alatt. Ebben a helyzetben fontos szerep hárul a csapat új erőnléti edzőjére: a korábbi kilencszeres magyar válogatott Ferenczi István adta ki a labdarúgóknak a házifeladatot.

Ferenczi István - erőnléti edző, Szombathelyi Haladás
“Mivel nem lehet közösségben edzeni, ezért állóképességi futások. Próbáltam sportspecifikus gyakorlatokat beletenni. Gondolok itt szökdelésekre, erősítésre, amit otthon meg tud oldani. Nyilván meg tudja, mert olyanokat írtam, hogy otthon is meg lehessen oldani.”

“Olyan feladatok vannak, ami elegendő ahhoz, hogy az ember szinten tartsa magát, ne eresszen le.”

A szakember próbálja úgy összerakni a játékosok edzésprogramját, hogy egy erős hét után egy még erősebb következzen, hogy esély se legyen arra, hogy fizikálisan leeresszenek.