MNB - 2
MNB

Hírek

Egyesben és párosban sem talált legyőzőre a szombathelyi teniszező

2014. július 23., 17:47

Két aranyéremmel tért haza a Szófiában rendezett szenior tenisz Európa-bajnokságról Bogár Szabó Éva. A szombathelyi játékos egyesben és német partnerével párosban is az első helyen végzett a rendkívül magas színvonalú tornán.

Egyesben és párosban sem talált legyőzőre a szombathelyi teniszező

Remek formában érkezett Bulgáriába Bogár Szabó Éva, ugyanis a szenior kontinens tornát megelőzően idén tétmérkőzésen még nem szenvedett vereséget. Az Európa-bajnokságon végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott és az egyéni döntőben sikerült azt a német játékost legyőznie, akitől korábban már kétszer is kikapott.

Bogár Szabó Éva teniszező, Haladás VSE
“Tényleg nagyon készültem rá, lelkileg is, mert ez nagyon fontos volt, hogy agyban is ott legyek. És összejött. Ez elején nehezen, mert az elején elment 6:1-re és a második szettben 2:0-ra vezetett. Akkor gondoltam egyet, hogy másfajta játékot játszom és attól kezdve aztán szépen meneteltem előre és megvertem.”

A szombathelyi teniszező párosban a német Gundula Wielanddal diadalmaskodott, így összességében két aranyéremmel térhetett haza Szófiából. Sikereiben nagy szerepet játszott az, hogy Szombathelyen remek edzőpartnerekkel készülhetett az Európa-bajnokságra is.

Szabó Ferenc teniszező
“Az Éva ebben a korosztályban nagyon dinamikusan játszik. Nagy előnye, hogy balkezes. Nagyon jó a tenyerese. Az edzéseken egyébként az összes alapütést csináljuk. A bemelegítés után gyakorlunk meccs szituációkat és utána levezetésként pontra játszunk fél órát, húsz percet.”

Bogár Szabó Éva jelenleg a szeniorok +55 esztendős korosztályában Európa egyik legjobb játékosának számít. Minden esélye meg van arra, hogy akár a világranglistán is nagyon előkelő helyezést érjen el.