Hírek

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó

2019. április 17., 13:37

Keresztény hitük jobb megértését, elmélyítését és a találkozás örömét élhették át a fiatalok a Szombathelyi Egyházmegye által szervezett ifjúsági találkozón. A vasi megyeszékhely adott otthont a programnak, amelyen többségében bérmálás előtt álló diákok vettek részt.

Egyházmegyei Ifjúsági Találkozó

A Székesegyházban zenés dicsőítésen vehettek részt a fiatalok, majd összemérhették tudásukat kvíz párbajban. Találkozhattak Székely János megyéspüspökkel is.

Mester Máté, Szombathely, Jézus Szíve Plébánia
“A mai napon nagyon jól éreztem magam. Nekem a kedvencem a dicsőítés volt itt a templomban.”

Mintegy 700-an vettek részt a találkozón az egyházmegye valamennyi esperesi kerületéből.

Tóth Kíra Krisztina, Vasvári Plébánia
“Én úgy érzem, hogy az én korosztályomban nem annyira elterjedt. Viszont a mai napon sok olyan fiatalt és kortársamat megismertem, aki ugyanúgy gondolkodik mint én aki hisz Istenben. És több oldalról is megtapasztaltam milyen kereszténynek lenni.”

A zárószentmisére zsúfolásig megtelt a Székesegyház. A fiatalok megszólítása, bevonása az egyház közösségeibe fontos feladat. A Szombathelyi Egyházmegye is ezért szervezi már évek óta ezt a találkozót.

Székely János, megyéspüspök
“Egyik nagy álmom, hogy a bérmálási felkészítő ne csak hittanórákból álljon. Ne egy tananyag legyen, egy kötelezően letudandó feladat, hanem olyan, ami a fiatalt megérinti. Gondolok itt lelkigyakorlatra, vagy hosszabb, együtt töltött időre, 2-3 napra amikor este gyertyafénynél imádkoznak, beszélgetnek.”

Április utolsó hétvégéjén egyházmegyei ministránstalálkozóra várják a fiatalokat a Brenner János Nevelési Központban.