Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Egyházmegyei tanévzáró

Adásban volt: 2013. június 19.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Évzáró rendezvényre hívta oktatási-nevelési intézményeinek dolgozóit a Szombathelyi Egyházmegye püspöke. Veres András a Martineum kertjében rendezett kötetlen találkozón adta át a kiemelkedő munkáért járó Szent Gellért-díjakat.

Hagyomány már, hogy a tanév befejeztével a megyés püspök találkozóra hívja az egyházmegye óvodáinak, iskoláinak dolgozóit: a pedagógusokat és munkatársaikat. Ilyenkor az egyházmegye fenntartásában működő valamennyi intézmény képviselteti magát.

Veres András megyés püspök
Velem találkozhatnak, de ..szeretném, ha egymás között is jó baráti és szakmai kapcsolatok alakulnának, ezért is van ez a rendezvény.

Ez alkalommal a sárvári katolikus általános iskola tanárai és diákjai adtak rövid műsort a vendégeknek, majd elismeréseket vehettek át az elmúlt évtizedekben kiemelkedő munkát végzők. A Katolikus Püspöki Konferencia által alapított Szent Gellért-díj arany fokozatát a sárvári iskola napközis nevelője kapta.

Varjú Miklósné tanító, Szent László Általános Iskola, Sárvár
A gyerekek szeretete, a gyerekek ölelése az kárpótol mindenért. A katolikus iskola mit jelent számomra? A legnagyobb vágyam és örömöm volt, hogy itt taníthassak.

A Szent Gellért-díj ezüst fokozatát a jánosházi iskolában 1996 óta gazdasági vezetőként példaértékűen dolgozó Zukovits Kálmánné vehette át.

Zukovits Kálmánné
Kedves volt a nevelőtestület, szerettek, örömmel fogadtak, és nagyon jó kis programok voltak, amiben nagy szeretettel vettünk részt. 22:14 És mindig volt segítség, ha megakadtunk, mindig volt, aki segített nekünk, úgyhogy én nagyon jól érzem magam itt az iskolában.

Az egyházmegye iskolái közül a szombathelyi is eredményes évet zárt, az intézmény iránti érdeklődés fokozatosan nő, és több tanulójuk is sikeresen szerepelt különböző tanulmányi versenyeken.

Englert Zsolt igazgató, Brenner-iskola
Büszkék lehetünk arra is, hogy az országos kompetencia-mérés eredménye 2012-ben .. iskolánk 6. osztályos diákjai a városban a legjobb eredményt produkálták az átalános oiskoai évfolyamokon.

A találkozón a megyés püspök elmondta: augusztusban az egyházmegyében is létrejön a Katolikus Iskolai Főhatóság helyi felügyelősége, amely az intézmények egységes gazdasági és nevelési irányítását biztosítja. A köszöntők után közös vacsorával és beszélgetéssel folytatódott a találkozó.

2013. június 19.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében