Hírek

Egymillió forintos adomány a kórháznak

2018. szeptember 19., 14:12

Új eszközökkel bővült a Markusovszky-kórház infektológiai osztálya. A berendezéseknek köszönhetően lerövidül a betegek várakozási ideje, hamarabb elvégezhetők az egyes vizsgálatok, kezelések. Az adományokat egy német tanácsadó cég helyi területi igazgatósága ajánlotta fel a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

Egymillió forintos adomány a kórháznak

Infúziós állványok, pumpa, (03:28-) mérleg és (03:39-) vérnyomásmérő - a többi közt ilyen új eszközökkel gazdagodott a kórház infektológiai osztálya. A berendezések összértéke eléri az 1 millió forintot. Schneider Ferenc főorvos köszönetét fejezte ki az adományozó tanácsadó cég képviselőinek.

Schneider Ferenc - osztályvezető főorvos, Infektológiai Osztály
"Ezek olyan tárgyak és eszközök, amelyek folyamatosan elhasználódnak. Lehet, hogy még néhányat lehetne használni, de rozsdásodnak, nem lehet tisztítani őket és ezért folyamatos cseréjük az szinte elengedhetetlen, nem beszélve arról, hogy amelyik elektromos készülék, az pedig önmagában is egy idő után javíthatatlanná válik."

A gyorsan elhasználódó, de még használható berendezések így kórteremről kórteremre vándoroltak, eddig. A problémán nagy mértékben segít a tanácsadó cég adománycsomagja, hiszen most már minden helyiségbe jut egy eszköz. Az érintett cég 2 évvel ezelőtt a kórház gyermek és csecsemőosztályát támogatta, de erejükhöz mérten próbálják segíteni a környezeti katasztrófák vagy háborúk sújtotta területek lakóit is.

Wittinger Dénes - regionális igazgató, OVB Vermögensberatung Kft.
"A cégünknél létezik egy pályázati program, ami a társadalmi felelősségvállalásunkat hivatott kiteljesíteni és amikor megjelent a pályázati kiírás 2017-ben, akkor azonnal pályáztunk a szombathelyi, illetve a nagykanizsai irodánkkal és mivel lokálpatrióták vagyunk, ezért egyből azt gondoltuk, hogy az egészségügy, a gyerekek és a szombathelyi kórház felé fogunk fordulni."

A felajánlásnak köszönhetően az infektológiai osztályon kezelt jelenlegi 15 beteg napi ellátása gördülékenyebbé és hatékonyabbá válik a Markusovszky-kórházban.