Hírek

Egypontos Falco vereség Fehérváron

2018. április 17., 15:31

Óriási küzdelemben 71:70 arányú vereséget szenvedett Székesfehérváron a Falco-Vulcano Energia KC kosárlabdacsapata. A szombathelyiek szerdán a megyei rivális Körmend otthonában javíthatnak.

Egypontos Falco vereség Fehérváron

Egyenlő erők küzdelmét hozta a székesfehérvári kosárderbi első húsz perce. Ugyan a nyitónegyed végén 23:20-ra, míg a félidőben 37:31-re vezetett a házigazda Alba Fehérvár, de egyáltalán nem tűnt esélytelennek a végső győzelemre sem a Falco csapata. Ezzel szemben térfélcserét követően egy 8:0-ás szakasznak köszönhetően alaposan elléptek a vendéglátók: a 23. percben már 14 ponttal jártak előrébb. Szerencsére a sárga-feketék nem estek kétségbe és szép lassan elkezdték ledolgozni tetemes hátrányukat. Ez pedig olyan jól sikerült nekik, hogy a harmadik etap végén már csak egy triplányi lemaradásuk volt. Az utolsó tíz perc óriási harcot hozott. A játékvezetők sorban ítélték a sportszerűtlen hibákat, adták a technikai bűntetéseket, melyekkel általában a Falcót súlytották. Így nem csoda, ha végén az Alba ha nehezen is, de 71:70-re megnyerte az utolsó pillanatokig kiélezett mérkőzést.  

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
“Az alapszakaszban is elég szoros, egylabdás meccs volt. Most is. Úgy érzem, hogy mindent kiadtunk magunkból. Persze hibáztunk is, de szerintem jó úton vagyunk és ezen az úton kell továbbmennünk, ha akarunk meccseket nyerni továbbra is.”

A Falco csapatából családi gyász miatt hiányzott Taylor, így pedig a minimálisra csökkentek Szrecsko Szekulovics rotációs lehetőségei. A hazaiak összsességében tíz, míg a vasiak csupán hét játékost tudtak bevetni a mérkőzésen, ami azért jelentős mértékben kihatott a végeredményre is.

Szrecsko Szekulovics - vezetőedző, Falco-Vulcano Energia KC
“Igazi rangadó volt, nagyon nehéz. Mind a két csapat szerintem megpróbált ma este maximumot adni. Nálunk kicsit zavart az ötös pozícióban Taylor hiánya, mert így kevesen voltunk.”

A Falco veresége miatt visszacsúszott a tabella harmadik helyére. A szombathelyiek szerdán este Körmenden javíthatnak, ahol a megyei rivális piros-feketék otthonában lépnek 18 órakor pályára.