MNB
MNB - 2

Hírek

Egypontos vereség a Pécstől, elbukta hazai veretlenségét a Falco

2013. január 07., 15:45

A bajnokság 15. fordulójában ellveszítette hazai veretlenségét a SZOVA-Trend Optika KC NB I-es kosárlabdacsapata. A szombathelyiek a Pécsi VSK  együttesétől  kaptak ki az Aréna Savariában 95:94-re.

Egypontos vereség a Pécstől, elbukta hazai veretlenségét a Falco

Az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság 15. fordulójában két közvetlen rivális mérkőzött meg az Aréna Savariában: az ötödik helyezett SZOVA-Trend Optika KC fogadta a hatodik pozíciót elfoglaló Pécsi VSK  csapatát. A  szombathelyiek kezdő ötösében  helyet kapott a két új szerzemény, Janou Rubin és Zeljko Zagorac is. Ennek ellenére a derbi első percei nem róluk, hanem Tomiszlav Ivosevről szóltak, a vasiak erőcsatára ugyanis szinte egymaga tartotta a lépést a vendégekkel. A sok pontot hozó első negyed végén azonban a sárga-feketék légiósa sem tudta megakadályozni, hogy a dudaszó pillanatában 26:25-ös vendégvezetést mutasson az eredményjelző-tábla. A második 10 perc elején aztán alaposan beragadt a hazai együttes: a találkozó 18. percében már kishíján tíz ponttal jártak előrébb a remekül dobó  pécsiek. A hajrában megrázták magukat Bencze Tamás tanítványai és felzárkóztak 46:44-re.  A második félidőben  szinte végig felváltva estek a kosarak: egyik együttes sem tudott jelentős előnyre szert tenni. Így az összecsapás utolsó két percére maradt a döntés.  A hihetetlen izgalmakat tartogató, 83:83-as döntetlenről induló  végjátékban aztán a szerencsésebb vendégek javára dőlt el a meccs: a parádézó  Alexander Legion találataival   95:94-re nyert Csirke Ferenc legénysége.  Ezzel a vasi gárda elveszítette hazai veretlenségét és  nem sikerült jól a csapat   két új légiósának bemutatkozása sem.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC
"Nagyon szomorú vagyok, mert nyílván arra készültünk, hogy nyerünk és bíztam abban, hogy sokkal jobb lesz a bemutatkozás. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy mindkét fiú megmutatta, hogy hoztuk ide."

A SZOVA-Trend Optika KC csapata csütörtökön ismét pályára lép: a szombathelyiek a Paks otthonában játszanak bajnoki mérkőzést. A 18 óra 45 perckor kezdődő találkozót a Sportklub Televízió élőben közvetíti.