Hírek

Egyre nagyobb létszámmal dolgozik a szombathelyi Arenda Teqball egyesület

2024. március 12., 08:30

Egyre nagyobb létszámmal dolgozik a szombathelyi Arenda Teqball egyesület. A klub az önkormányzat támogatásával új felszerelést vásárolhatott, és az országos versenysorozatba is csatlakozott.

Egyre nagyobb létszámmal dolgozik a szombathelyi Arenda Teqball egyesület

Kedvelt nyári strandsport a teqball már évek óta. A lelkes közreműködőknek köszönhetően tavaly egyesület is alakult, amely edzési és versenyzési lehetőséget biztosít a labdasportok szerelmeseinek. Az alapításkor mindösszesen két játékossal rendelkező egyesület már négy felnőtt és öt junior korú teqballost indít a következő magyar bajnokságban. Ráadásul több tehetséges fiatal is rendszeresen látogatja a Derkovits-iskola tornacsarnokában zajló edzéseket.

Kovács Ádám - alapító tag, Arenda Teqball

A teqballban nagyon fontos a technikai képzettség, nagyon technikás, bonyolultabb szabályrendszerű sportágról beszélünk. Így tehát az edzéseken külön nagy szerepet kap mind a védekezés, mind a támadás. Én magam úgy szoktam felépíteni az edzéseket, mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek, hogy egy hétig támadásokat gyakorolunk, egy hétig pedig védekezést. Ez nagyon fontos egyfajta monotonitás is így helyet kap az edzéseinkben, persze a szó legjobb értelmében, hiszen nyilván minden másnak, ennek is gyakorlás az alapja, így tudunk előre jutni.

Az Arenda Teqball városvezetői támogatásból új felszereléseket vásárolt, amiket ünnepélyes keretek között adott át a város polgármestere valamint Horváth Soma alpolgármester, a körzet képviselője.

Nemény András - polgármester

Annál szebb a város sportélete minél színesebb és ez a sport önmagában is egy látványos, színes, jó sport és csupaszív emberek űznek és látható, hogy a közönséget is megtalálta. S látunk benne fantáziát, hogy hosszú távon még többen jönnek ki, nézik és űzik is. Én magam is kipróbáltam, nem olyan könnyű sport, mint amilyennek látszik kívülről, de fantasztikusan jó.

Az ünnepélyes átadást követően elhangzott, hogy az alpolgármester anyagilag hozzájárult a szombathelyi csapat utazási költségeihez, így részt vehettek/vehetnek a hétvégi magyar bajnoki nyitó fordulóban. Kovács Jenő, az Arenda Teqball egyesület elnöke megköszönte valamennyi támogató segítségét, és ígéretet tett arra, hogy a klub igyekszik eredményes idényt zárni.