Hírek

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

2018. december 03., 13:23

A szombathelyiek kiesési rangadón fogadták a Diósgyőr együttesét és csupán 1:1-es döntetlentre voltak képesek, így maradtak a tabella utolsó helyén.

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

Úgynevezett “hatpontos” mérkőzésen fogadta a kiesés elől menekülő Haladás a Diósgyőr csapatát. Ehhez képest a szombathelyiek szó szerint alárendelt szerepet játszottak az első félidőben. A vendégek kétszer is nagyon közel álltak a gólszerzéshez: előbb a 22. percben Szabó bombáját követően találták el a keresztlécet, míg a játékrész hajrájában Márkvárt 22 méterről ágyúzott  a jobb oldali kapufára. Térfélcserét követően már a hazaiak is támadóbb szellemben léptek pályára, ennek ellenére a vezetést a DVTK szerezte meg. A 65. percben Hasani gyengécske lövése vánszorgott be Rózsa kapujának bal alsó sarkába. A Haladás ugyan a 70. percben Habovda találatával egyenlített, de az 1:1-es végeredmény és a mutatott játék így is komoly csalódás a szombathelyiek számára.  

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Az első félidő valóban a Diósgyőré volt. Ott hatalmas görcsben játszottak a játékosok. Nem tudtak egyet rendesen passzolni. Ezért nem alakulhatott ki semmilyen játék. A második félidőben azt kértem, hogy játszanak nyugodtan. A nagy tét ellenére próbáljanak futballisták maradni. Ez valamelyest sikerült is, ott azért lett volna lehetőségünk.”

A DVTK csapata egyértelműen jobban játszott a Haladás ellen. A vendégek több góllal kecsegtető lehetőséget alakítottak ki  a szombathelyiek kapuja előtt, míg a hazaiak csupán pontrúgásokból veszélyeztettek.

Fernando Fernández - vezetőedző, DVTK
“Egy pontot szereztünk, de úgy gondolom, hogy többet érdemeltünk volna. Helyzeteket alakítottunk ki. Ráadásul egy rögzített szituációból kapott gól miatt hagyunk most két pontot itt. Most már a hétközi kupameccsre és a maradék két bajnokira koncentrálunk.”

A Haladás a megszerzett egy bajnoki ponttal nem lehet túlságosan boldog, mivel így is sereghajtó maradt. Ráadásul a Kisvárda győzelmének köszönhetően egyre reménytelenebb helyzetbe kerülnek. Legközelebb szombaton az MTK vendégeként javíthatnak valamelyest szomorúnak ígérkező sorsukon.