Hírek

Egyre reménytelenebb helyzetben a Hali

2019. február 04., 16:02

Hazai pályán 1:0-ra kikapott a Haladás NB I-es labdarúgócsapata a Kisvárda együttesétől. A vereség enyhe túlzással élve a vasi gárda búcsúját jelenti az élvonaltól, bár még matematikai esély maradt a bentmaradásra.

Egyre reménytelenebb helyzetben a Hali

Kifejezetten eseménytelen játékkal telt a kiesési rangadó első fél órája. Egyedül Tsoukalas fejesét érdemes megemlíteni, amit Király bravúrral védeni tudott. A játékrész hajrájában viszont alaposan felpörögtek az események. Előbb Lukas révén a vendégek veszélyeztettek, majd a hosszabbítás pillanataiban két Hali-helyzet következett, ám Felipe mindkettőnél a helyén volt. A második félidő viszont rögtön góllal kezdődött: Grozav centerezését követően Horváth lőtt a hálóba. A folytatásban a hazaiak komoly erőket mozgósítottak a fordítás érdekében, de nem jártak sikerrel. A legközelebb Funsho járt az egyenlítéshez, de a fiatal támadó kihagyta a ziccert, így 1:0-ás Haladás-vereség lett a derbi vége.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi-Haladás
“Nem tudok senkit elmarasztalni. Egy játékost sem. Mindenki tett a dolgát, csinálta amit kellett. Azt gondolom, hogy taktikailag rendben voltak a dolgok. Sajnos nincs meg hozzá a kellő kvalitásunk, hogy ilyen meccseket megnyerjünk.”  

A találkozón a vendégek kifejezetten jól gazdálkodtak lehetőségeikkel. Dajka László tanítványai két komolyabb ziccerükből egyet gólra váltottak, így pedig mind a 3 bajnoki pontot elvitték a Rohonci úti stadionból.

Dajka László - vezetőedző, Kisvárda
“Nagyon örülök a győzelemnek, de az első tíz percet, és a vezető gólunk utáni második félidőt szeretném elfelejteni, mert nem úgy futballoztunk, ahogyan kellett volna. Viszont ezt a játékot gólra játszák, főleg mikor ekkora a tét és egy napon szép támadást sikerült nekünk góllal befejezni és ezzel meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

A sereghajtó Haladás újabb vereségével  most már 10 ponttal van lemaradva a még bentmaradást jelentő 10.helyen álló Kisvárda gárdájától. A vasi zöld-fehérek legközelebb szombaton lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, még pedig a nyolcadik Paks otthonában.