MNB - 2
MNB

Hírek

Együttműködési megállapodás

2015. május 19., 17:31

Együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületével. Célja a szombathelyi diákok felkészítése a Szent Márton emlékévre, a jubileum méltó megünneplésére. Az erről szóló dokumentumot Puskás Tivadar polgármester és Fodor István tankerületi igazgató írta alá a Városházán.

Együttműködési megállapodás

A tavaly októberben elindult Szent Márton Akadémia előadássorozat fontos lépcső a Szent Márton Jubileumi Évre való készület során. Az önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerülete által hétfőn aláírt együttműködési megállapodás értelmében többek között szeptembertől ebbe is aktívabban bevonnák a szombathelyi diákokat.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ez az örökség az, ami meghatározza Szombathelynek a szellemiségét, tehát Szent Márton öröksége, Szent Márton szellemisége. Ezt a szellemiséget kell nekünk továbbvinni. És azért hogy e szellemiséget tovább vihessük, az fontos, hogy a fiatalok, a fiatalság ismerje Szent Mártont."

Az együttműködési megállapodásban az önkormányzat és a tankerület vállalta, hogy folyamatosan egyeztetik az idei programokat, valamint a 2016-os Szent Márton évi ünnepségsorozat előkészületeit, feladatait és azok végrehajtását.

Fodor István - tankerületi igazgató, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerülete
"A mi általunk fenntartott intézmények, szombathelyi intézmények ebben az együttműködési megállapodásban azt vállalták, hogy a várossal közösen olyan programokat, olyan tananyagokat, rendezvényeket, vetélkedőket szerveznek, amely segíti, hogy a jubileumi évre és utána is a Szent Mártonnal kapcsolatos ismeretek szélesebb körben is elterjedjenek."

A megállapodás tartalmazza rendhagyó osztályfőnöki órák, iskolai tematikus napok és tanulmányi látogatások rendezését és szervezését. A diákok számára osztrák és szlovén két tannyelvű partnerintézmények bevonásával Szent Márton vetélkedősorozatot szerveznek majd. A  tervek közt szerepel egy középsikolásoknak szóló színdarab is, melyet a színház várhatóan szeptemberben mutat be.