MNB
MNB - 2

Hírek

Együttműködési megállapodást írt alá a felsőoktatási intézményekkel az önkormányzat

2013. augusztus 06., 16:37

Anyagi támogatás is szerepel a szerződésben: tanévenként 20 millió forinttal járul hozzá a város a Bolyai-iskola szombathelyi diákjainak étkeztetéséhez. A felek együtt dolgoznak a munkaerő-piaci elvárásokhoz igazodó képzési feltételek megteremtésén.

Együttműködési megállapodást írt alá a felsőoktatási intézményekkel az önkormányzat

A Nyugat-magyarországi Egyetemmel, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjával, a Pécsi Tudományegyetemmel, valamint az MTA Vas Megyei Testületével kötött együttműködési megállapodást az önkormányzat.  

Puskás Tivadar – polgármester
„Azért fontos, hogy az oktatásunk jó legyen ebben az időben is. Ha az oktatásunk, ha megfelelő, ha jó, akkor ez a jövőnek a záloga. Úgy gondolom, hogy a jelent úgy tudjuk jól építeni, hogyha ebből a jövő is látszik.”

Az intézményvezetők aláhúzták, hogy a várossal és egymással is fontos az összedolgozás a fiatalok nevelésében.

Bethlem József – dékán, PTE
„Az újdonságát talán ennek az együttműködésnek majd az fogja leginkább adni, ha a többi felsőoktatási intézménnyel is valamilyen módon szorosabbá válik a kooperáció. Minden intézménynek, minden felsőoktatási intézménynek alapvető érdeke az, hogy keresse az utakat az együttműködésre.”

20millió forinttal támogatja Szombathely a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium szombathelyi diákjainak étkezési költségeit, tanévenként – erről is szól az önkormányzat és a Nyugat-magyarországi Egyetem között született megállapodás.

Faragó Sándor – rektor, NYME
„Ezeknek az intézményeknek a támogatása – függetlenül a Nyugat-magyarországi Egyetemtől, hiszen más egyetemről is szó van, – mindenképpen azt jelenti, hogy koncepciózusan közelít a jövőjét illetően Szombathely Megyei Jogú Város, megyeszékhely a jövőjéhez.”

Az együttműködést aláíró felek kiemelték: a város mintegy katalizátorként működik a közös munkában.