Hírek

Együttműködik a város és a megye

2010. október 06., 14:00
Pénteken alakul meg az új Vas megyei közgyűlés. A 15 fős testületet továbbra is Kovács Ferenc irányítja majd, és nem változik az alelnökök személye sem - hangzott el egy szerdai sajtótájékoztatón. A választási eredményeket a tisztségviselők a szombathelyi polgármesterrel együtt értékelték a Megyeházán. Elhangzott: a megye és város a jövőben szorosan együttműködik majd.
Együttműködik a város és a megye

11 fővel ma megalakult a megyei közgyűlés Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum Polgári Együttműködés frakciója - jelentette be a csoport vezetője, Pajor András. A közgyűlés várhatóan négy állandó bizottsággal működik majd. Már elkezdték a munkát, és a tervek szerint az első, gesztus értékű döntés a kórház székhelyének visszahelyezése lesz - mondták. Kovács Ferenc megköszönte a választóknak, hogy szavazataikkal nagyarányú győzelmet arathattak."A közgyűlési listára leadott szavazatok számával a legelsők vagyunk Vas megyével."

Az elnök a megye és a város együttműködéséről beszélt. A legfontosabb megoldásra váró feladatok közül kiemelte a gyermekvédelmi támogatások rendezését, a szakképzési társulások egy kézbe fogását és a közös fenntartású intézmények finanszírozásának átgondolását.

Puskás Tivadar elmondta, már választási programjának számos pontja találkozott a megyei elképzelésekkel, ezt kívánja erősíteni a későbbiekben is."A nemzeti együttműködés kormánya van, ez az együttműködés lesz Vas megyében is."

A polgármester kiemelte: a nagyarányú győzelem nagy felelősséget ró majd a szombathelyi városvezetésre is.