MNB - 2
MNB

Hírek

Ekler Luca a csúcson

2019. július 30., 15:12

Sikert sikerre halmozott az elmúlt hetekben a Szombathelyhez ezer szállal kötődő Ekler Luca. Lengyák György tanítványa előbb négy centiméterrel megdöntötte távolugrásban a 2018-ban elért világcsúcsát az olaszországi paraatlétkai világkupán, majd a napokban két aranyéremmel tért haza a lengyel grand prix-ről is.

Ekler Luca a csúcson

Egyetlen centiméter - ennyi választotta el Ekler Lucát attól, hogy Lengyelországban megdöntse a saját maga által felállított világcsúcsot távolugrásban. 5,5 méteres teljesítményével azonban így is magabiztosan nyerte futamát. A paravilágkupán ezúttal 100 méteres síkfutásban is megmérettette magát, nem is akármilyen eredménnyel.

Ekler Luca - atléta, TFSE
"Sikerült megnyernem, viszont az időben kicsit jobbra számítottam, viszont egy elég nagy ellenszelünk volt és valószínüleg ez is közrejátszott, viszont a körülményekhez képest úgy gondolom, hogy egy jó futás sikerült."

Luca szeme előtt már a világbajnokság lebeg. Ha ott az első 4-ben végez, kvalifikálja magát a 2020-as tokiói paralimpiára. Nevelőedzőjének, Lengyák Györgynek nagy elvárásai vannak a sportolóval szemben.

Lengyák György - edző, Haladás VSE
"Nemcsak egy világbajnoki helyezést, jó helyezést, mondjuk egy győzelmet várok tőle vagy ugyanezt olimpián, hanem én tudom, hogy Luca képes 5,86 méteres eredményre, tehát folyamatosan tudja majd javítani a világcsúcsot, mert annyira szorgalmas."

Most jól megérdemelt egyhetes szünetét tölti az atléta, hogy aztán újult erővel kezdje meg a novemberi dubaji világbajnokságot megelőző felkészülési időszakot.