Hírek

Elbúcsúztatták a telet Kőszegen

2019. március 07., 14:54

A farsangi időszak utolsó napján hagyományosan maskarások búcsúztatják a telet Kőszegen. A vendégek jelentős része Szombathelyről érkezett, hogy megnézze a több tucatnyi jelmezes felvonulását a kisváros Fő terén.

Elbúcsúztatták a telet Kőszegen

A városházán tüllszoknyás balerinák, Lúdas Matyi és libája, valamint az (00:00) Addams Family tagjai fogadták az ügyfeleket húshagyó kedden, Drakula pedig véradásra invitált.

Básthy Béla - alpolgármester, Kőszeg
“Örök a farsang, lassan a végéhez közelít, és ilyenkor a bolondság a tetőfokára hág, amint látható, a hivatal és az összes munkatárs is ehhez csatlakozik, a cél az, hogy egy kicsit jól érezzük magunkat, kiengedjük a farsangnak még az utolsó energiáit.”

A húshagyó kedd - farsang utolsó napja - hétköznapi program: a művelődési központ igazgatója szerint ez az oktatási intézmények számára hasznos kulturális program.

Pócza Zoltán - igazgató, Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház
“A diákok, a gyerkek, az ovisok szempontjából nem is rossz, hiszen így be tudják építeni, hogy a farsang utolsó napjára készülünk, jelmezeket készítenek, beöltöznek, feljönnek ide, nagyon örülünk neki, mert úgy gondolom, nem csak oktatásból áll ez a feladat, amit a pedagógusok végeznek, hanem nevelésből is, és ez a hagyományőrzésnek szép példája, hogy farsangfarkakor itt vannak.

Szombathelyről is számos vendég érkezett a farsang farkának délutáni felvonulására. Van, aki a munkahelyén is szabadságot kért erre az időpontra.

Fehér Bernadett
“Baráti társasággal érkeztünk Szombathelyről, nagyon tetszik a felvonulás, idén szerencsére jó idő van, és nagyon vidámak a jelmezek, úgyhogy mindenkinek tudom ajánlani!”

Egész nap virággá változott eladók szolgálták ki a vendégeket ebben a fitotékában. Kőszegen minden évben beöltözik a város, hogy kihasználják a hamvazószerda és a böjt előtti utolsó farsangi napokat.