MNB
MNB - 2

Hírek

Élelmiszert kaptak a gyermekotthon lakói

2011. június 15., 15:40
Országosan 20 millió, Vas megyében több mint fél millió forinttal támogatja az egyik hazai élelmiszerlánc a rászoruló gyermekek ellátását. Elsőként a gencsapáti gyermekotthonba érkezett meg a több raklapnyi ételalapanyag-szállítmány.
Élelmiszert kaptak a gyermekotthon lakói

étkeztetéséhez járult hozzá az egyik hazai élelmiszerlánc alapítványa. A szervezet életében hagyomány, hogy segítenek a rászorulóknak.


Dr. Németh István - ügyvezető igazgató, Répcelak és Vidéke Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
"Szeretnénk olyan élelmiszereket adni ezekre a helyekre, aminek hosszú a szavatossági ideje, véletlenül sem lehet vele probléma, tehát tartós élelmiszerekről van szó."
 
A hivatalos átadó után megkezdték a több raklapnyi élelmiszeralapanyag kipakolását. Az otthon lakói rögtön birtokba vették a szállítmányt.
Az alapítvány célja most az volt, hogy a különleges szükségletű gyerekek étkeztetését segítsék.


Horváth Artúr vezető, Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézmény
"A 0-3 éves korú, életkoruknál fogva különleges szükségletet igénylő gyerekek azok, aki ebbe a körbe beletartoznak, illetve azok a gyerekek és fiatalok, akik a 3. életévüket már betöltötték, de testi illetve értelmi fogyatékosságuk miatt különleges szükségletű ellátást igényelnek."
 
A gencsapáti otthonnak jelenleg 86 lakója van, közülük 35-en igényelnek különleges gondozást. A megyében 168 ilyen gyermek tartozik a Területi Gyermekvédelmi szakszolgálathoz, így az adomány nemcsak a gencsapáti otthoné lesz, hanem a többi intézmény között arányosan osztják majd el.