Hírek

Élet Fát, Napórát és játszóteret avattak a Nyitra Utcai ÁMK Általános Iskolában

2012. október 16., 17:15

Az oktatási intézmény fennállásának 55. évében iskolatörténeti kiállítás is nyílt, a diákok pedig ünnepi műsorral készültek.

Élet Fát, Napórát és játszóteret avattak a Nyitra Utcai ÁMK Általános Iskolában

Egy az angol nyelvű dalt énekeltek a harmadik osztályosok a jubileumi ünnepségen.

Az intézmény fennállásának 55. évfordulójára 2 hetes programsorozatot szervezett az iskola.

Pintérné Bujtás Tímea-intézményegység-vezető
"Található benne kulturális rendezvény, a WSSZ-ban a 77 interaktív mesejátékot nézik meg a gyerekek, ill a Savaria Moziban a Tüskevár 3D-s új filmet.Vannak benne sportesemények,pl. egy retro akadályverseny.Természetesen iskolatörténeti kiállítás is tartozik hozzá és a mai nap fő eseménye, az udvaron az Életfa, Napóra és a játszótér avatása."

Az iskola alapítványa, vállalkozók és a szülői közösség összefogásának köszönhetően valósulhatott meg a nagyszabású programsorozat. (itt képek a munkálatokról, kaptuk az iskolától)

Dr.Kalocsai Péter-elnök,Szülői Közösség
A nem EU komform játszóteret sajnos le kellett bontani,számos növény már elöregedett, ki kellett vágni és elkezdtünk egy udvari megújítást, pontosabban az igazgatónőnek a kezdeményezése volt és mi partnerek vagyunk benne,nekünk is fontos ez."

A mai rossz idő miatt az Életfára szánt szalagokat jelképesen az iskolatörténeti kiállítás tablójára szúrták fel. Az aulában kordukomentumok, régi naplók, relikviái idézik fel az okatási intézmény több mint fél évszázados történetét.