Hírek

Elismerő oklevelet kapott a szombathelyi Herman Ottó-iskola

2013. december 06., 18:26

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár tüntette ki az intézményt, amelyben valamennyi diák megkezdte a 2016-tól az érettségi előfeltételévé tett 50 órás közösségi munka teljesítését. Az Önkéntesség Nemzetközi Napja alkalmából középiskolások szerveztek Mikulás-műsort óvodásoknak. A Vasi Diák Közösségi Szolgálat pedig oklevéllel díjazta a legtöbb önkéntes órát mag mögött tudó osztályt.

Elismerő oklevelet kapott a szombathelyi Herman Ottó-iskola

Dallal és ünnepi mesével készültek a Bolyai-iskola diákjai:  az Önkéntesség Nemzetközi Napja alkalmából Mikulás-műsorral várták a Szivárvány ovi apróságait.

Tóth Kitti- tanuló, Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
“Egy nagyon kedves kis történetet előadunk nekik , aztán énekelünk velük, végül a Mikulás átadja az ajándékokat.”

Szaloncukorral és csokoládéval is kedveskedtek a gyerekeknek.

Takács László-tanár, Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
“Körülbelül egy hónappal ezelőtt kaptunk egy felkérést, mely szerint mennyire jó lenne óvodásoknak egy Mikulás-műsort adni, én fölvetettem a gyerekeknek és a gyerekek nagy örömmel fogadták.”

Pénteken - hagyományteremtő szándékkal - oklevéllel és tortával jutalmazta meg a Vasi Diák Közösségi Szolgálat azt az osztályt, melynek diákjai a legtöbb közösségi szolgálati órát  teljesítették. Az elismerést először a Horváth Boldizsár Szakközépiskola 10 C osztálya érdemelte ki.

Iker János - főigazgató, RPSZKK
“Két dolgot jelent ez: tanulják meg a diákok az egymásért végzett munka örömét, a szolidaritást, de a másik dolog az, hogy most látjuk, hogy igazából az iroda csak szervezi, de a diákok viszik sikerre ezt a munkát.”

A szervezők remélik: a majdnem 700 órás önkénteskedés mintául szolgál a jövőben a többi osztály számára.