Hírek

Elismerték a segítőket

2017. november 14., 17:25

November 12-ét a szociális munka napjává nyilvánította az Országgyűlés. Ebből az alkalomból ilyenkor a segítő, gondozó szakmák képviselőire irányul a figyelem. A Vas megyei szociális intézmények munkatársait a Megyeházán díjazták.

Elismerték a segítőket

Az idősekkel, az elesettekkel és a gyermekekkel kapcsolatos szolgáltatások területén dolgozók erkölcsi megbecsülése a célja a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségnek. A szombathelyi eseményen a sajtoskáli ellátottak énekeltek népdalokat, majd a szónokok az ágazat képviselőinek munkáját méltatták.

Szopka Zsolt - szervezeti igazgató, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
“Azokról az emberekről szól a mai nap, akik szent hivatásuknak tekintik a segítségadást, akik emberfeletti lelkierővel teszik dolgukat a szürke hétköznapok során, azért, hogy támaszai legyenek a rászorulóknak, a rászorulók mindennapjait aktívan megélni segítsék.”

A kormányhivatal igazgatója a családon kívül élő gyermekekről való gondoskodás és a megbecsülés fontosságát emelte ki. Háláját fejezte ki a szociális szféra dolgozóinak a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, aki kitért rá, hogy a társadalom egyharmada szorul rá valamilyen formában erre az ágazatra, és köszöntőt mondott a szombathelyi polgármester is.

Puskás Tivadar - polgármester
“Egy közösség erejét az szabja meg, hogy a rászorulókkal, az elesettekkel hogy bánik. Ha egy közösség a rászorulókat segíti, akkor az a közösség erős, az a közösség olyan, amely életrevaló.”

Magasrangú, országos kitüntetésben részesült két vasi szakember is: Lazáry Györgyné klinikai szakpszichológus Szent Kristóf-díjat, Pados Zsolt intézményvezető pedig államtitkári emléklapot vehetett át a közelmúltban Budapesten. A Vas megyei ünnepségen a szakma 12 helyi képviselőjének tevékenységét ismerte el a főigazgatóság, továbbá díjazták a szociális ellátáshoz példamutató külső segítséget nyújtó szervezetet, a Savaria Lions Clubot is.