Hírek

Elit fiatal kosárlabdázókkal mérkőzőtt meg a Falco utánpótlás csapata

2011. november 23., 23:20

A világhírű Cibona Zagreb korosztályos csapataival  mérkőzött meg a Falco KC Szombathely két utánpótlás gárdája. Bár mindkét találkozót a horvátok nyetrték, de a vasi  fiatalok remekül helyt álltak a meccseken.

Elit fiatal kosárlabdázókkal mérkőzőtt meg a Falco utánpótlás csapata

Két-két edzőmérkőzést játszott  Horvátországban a Falco junior, illetve kadett kosárlabdacsapata. A szombathelyi fiatalok a Dubrava, valamint a Cibona Zagreb együtteseivel mérkőzhettek meg. Előbbi gárdát mindkét vasi csapat legyőzte, ám a világhírű Cibonától az U18 64:50-re,  míg  az U16 69:64-re kapott ki.

Gábor Máté kosárlabdázó, Falco KC U16
Játéktudásban nem voltunk lemaradva szerintem semennyire sem. Fizikálisan azért látni lehetett, hogy egy picit erősebbek. Partiban voltunk velük végig, végül 5 ponttal kaptunk ki, de ha egy picit jobban koncentrálunk, talán még meg is lehetett volna nyerni a mérkőzést.

A Falco KC Szombathely  utánpótlása az egykori kitűnő kosaras, Bojan Lapov által irányított menedzserirodának köszönhetően játszhatott edzőmérkőzéseket horvát élcsapatokkal. Már most tapasztalható, hogy a  vasi sárga-feketék rengeteget profitáltak a túrából.

Váradi Kornél edző, Falco KC U16
Az egyetlen az, amiben nagyon sokat kell fejlődnünk és remélem is, hogy tudunk előre lépni az a mentalítás. Az, hogy hogyan kell odaállni a kosárlabdához, mint játékhoz. Ebben voltak úgy érzem egyedül hiányosságaink, de remélem, hogy ez a torna rávilágított erre. Már  a srácokon is észre veszem azt a változást, hogy ebben is föl tudjuk majd venni velük a versenyt.

A Váradi Kornél irányította kadett, valamint a Váradi Attila edzette junior csapat is bebizonyította, hogy a magyar utánpótlás még a híres horvát iskolával is felveszi a versenyt. Remélhetőleg hamarosan ugyanez elmondható lesz  a magyar felnőtt gárdákról  is.