Hírek

Elkészült Vas megye gasztro- és bortérképe

2019. július 09., 18:44

Idén családbarát programok sorát kínálják a Vas Megyei Turizmus Szövetség partnerszervezetei. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezet vezetői.

Elkészült Vas megye gasztro- és bortérképe

Hiánypótló kiadványt jelentetett meg a Vas Megyei Turizmus Szövetség. A megyébe látogatók és az itt élők tájékozódását segíti az a gasztro- és bortérkép, amelyen tizenhét étterem, valamint tizenhárom borászat és pálinkaház szerepel.

Kondora Bálint elnök, Vas Megyei Turizmus Szövetség
Régóta dédelgetett álmunk volt, hogy megvalósítsuk ezt a projektet, idén sikerült és ráadásul ezt saját forrásból tudtuk megvalósítani. Térkép nyomtatásához kellett csak igénybe vennünk pályázati forrást. A lényeg az, hogy elérhető és kézbe fogható, illetve online is elérhető a Vas megyei borászati és gasztronómiai térkép.

Minden helyhez QR kód tartozik, amelynek okostelefonnal történő leolvasása után aktuális információkhoz és online navigációhoz juthatnak az érdeklődők. A térkép nyomtatott változata ugyan már megjelent, de  az internetes verzión további vasi éttermek és borászatok feltüntetésér lesz lehetőség.

2019 a Vas Megyei Családok Éve. Erre tekintettel két további kiadványt is megjelentetett a Vas Megyei Turizmus Szövetség. 6.27 - Az egyik egy pecsételő füzet, amellyel az egész megye bejárására buzdítják a családokat. 6.51- A másik pedig egy programfüzet, amelynek célja, hogy a fürdőlátogatások mellett új lehetőségeket kínáljanak.

Szendi Kata alelnök, Vas Megyei Turizmus Szövetség
És azt szeretnénk még elérni emellett, hogy ne csak oda látogassanak el a családok se, hanem megtalálják ezeket a kisebb attrakciókat elmenjenek oda, élményeket szerezzenek. A rendezvények kapcsán is hasonlót szeretnénk, hogy ne csak egy rendezvényre menjenek az itt élők, ami a közelükben van, hanem akár Vas megye túlsó felére is ellátogassanak, hisz ott is számos élményben lehet részük.

A  vasi rendezvények és attrakciók teljes listája, valamint a pecsételős játékkal kapcsolatos tudnivalók is olvashatóak a www.visitvas.hu oldalon, ahol megtalálható a Vas megyei gasztro- és bortérkép online változata is.