Hírek

Elkezdődött a 6. Savaria Filmszemle

2019. május 22., 15:45

Minden eddiginél több és színvonalasabb mű érkezett idén a Savaria Filmszemlére - a filmeket péntekig nézhetik meg a Savaria Moziban az érdeklődők. A belépés a zsűri által kiválasztott alkotások vetítésére díjtalan.

Elkezdődött a 6. Savaria Filmszemle

Javában zajlik a VI. Savaria Filmszemle: az AGORA Savaria Filmszínház mindkét termében vetítik azokat a versenyfilmeket, amelyek zsűri elé kerültek. Találkozhatnak az érdeklődők a nevezettek között olyan alkotásokkal is, amelyek korábban már elismerésben részesültek.

Lovass Tibor - szervező, Savaria Filmszemle
“Olyan filmekkel, amelyeket a Művészeti Akadémia, a Nemzeti Filmalap, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, vagy éppen a Hírközlési Hatóság támogatott, a média mecenatúra programon keresztül, így aztán előfordulhat az, hogy egy más filmszemlén díjat nyert film itt mondjuk lehet, hogy nem kap díjat, vagy csak különdíjat kap, de fordítva is igaz lehet ez, tehát ahány zsűri, annyiféle döntés születik.”

Legtöbben a dokumentumfilm kategóriában neveztek, de etűdből, kisjátékfilmből és diákfilmből is szép számmal akad..

Halmágyi Miklós - ügyvezető, Szombathelyi Médiaközpont
“Itt lesznek a zsűritagok, az alkotók közül nagyon sokan, reményeink szerint nemcsak a díjazottak, akiket természetesen nagy tisztelettel várunk; és nagyon szeretnénk, ha nem csak a közönség számára, hanem a filmek alkotói számára, és az úgynevezett szakmai közönség számára is jelentene ez a filmfesztivál tanulságokat.”

A zsűri már végignézte a több mint 70 órás filmanyagot, a döntés is megszületett - az eredményekről a pénteki gálán számolnak be.