MNB
MNB - 2

Hírek

Elkezdődött a női kézilabda NBI/B

2017. február 16., 20:09

Hétvégén megkezdődött az NB1/B tavaszi szezonja a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia női válogatottja számára. A következő meccsen itthon mérkőznek meg a NEKA ellen, ahol immáron három, NB1-ből igazolt játékossal lép pályára Füzesi Ferenc együttese.

Elkezdődött a női kézilabda NBI/B

Hétvégén lépett pályára a szezon első mérkőzésén a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese. A Marcali elleni meccsen már az első játékrészben 12 góllal vezettek a szombathelyiek.

Pődör Zoltán - elnök, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
"Én azt gondolom, hogy egy teljesen tipikus szezonnyitó mérkőzés volt. Az első tíz percben kicsit megilletődve kezdték a mérkőzést a Marcali ellen, viszont utána felvették a ritmust, és azt gondolom, hogy kijött a különbség a két csapat között, és egy megnyugtató félidei eredmény lett."

A hazai csapat becsülettel küzdött, de így is 36:19-re győztek a szombathelyiek.

Füzesi Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
"Nagyon örültem a csapat teljesítményének. Nem igazán a gólkülönbség érdekelt, hanem a mutatott játék, illetve a hozzáállás, és ez végig példaértékű volt, folyamatosan tempóban voltunk, a cserék is nagyszerűen kapcsolódtak a játékba, én azt gondolom, hogy minden rendben volt a nyitómeccsen."

Szombati nappal folytatódik az NB1/B tavaszi szezonja, ahol immáron három NB1-ből igazolt játékossal lép pályára a Szombathelyi KKA. Füzesi Ferenc együtteséhez kedden csatlakozott Smid Eszter, aki a Kisvárda KC-ből igazolt át a szombathelyi klubhoz.

Smid Eszter - játékos, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
"Ezért is érkeztem ide, hogy segítsem a csapatot, remélem, hogy segíteni is tudom, és minden célunk, hogy megnyerjük az NB1/B nyugati csoportot."

Legközelebb február 18-án az Egyetemi Csarnokban hazai pályán játszik az SZKKA, ahol a Neka csapata ellen kell megszerezni a győzelemért járó bajnoki pontokat.