MNB - 2
MNB

Hírek

Elkezdődött a patkányirtás Szombathelyen

2011. július 12., 16:55

Az önkormányzat múlt héten bízta meg a rágcsálóirtókat, hogy tisztítsák meg a város területét, mert elszaporodtak a patkányok. Az irtást végző vállalkozó azonnal megkezdte a munkát, első körben a Csónakázó tó szigetén és a Derkovits lakótelep csatornrendszerében helyzeték el a mérgeket.

Elkezdődött a patkányirtás Szombathelyen

Múlt héten még patkányinvázióra hívta fel egy lakó szerkesztőségünk figyelmét. Akkor valóban hemzsegett a rágcsálóktól a Csónakázó tó szigete, ráadásul a patkányokat láthatóan nem zavarta az ember közelsége sem. Még a múlt héten több helyszínen is kihelyezték a mérget a szakemberek, már többszöri etetésen vannak túl a rágcsálók. Már gyűjtöttek be elhullott állatokat a napokban, de forgatásunk idején is találtak néhány tetemet a szakemberek.

Palkó László egészségügyi gázmester
"Az irtószer hatásmechanizmusát ismerve tudjuk, hogy az első kezelést követően harmadik, negyedik, ötödik napon kezdődik meg az elhullás. Ezt tapasztaltuk itt a szigeten is. Most találtunk 4-5 tetemet, figyelembe véve a látenciát ez csak elenyésző része az elhullott patkánynak."

A megtalált tetemek többszöröse hullik el a patkányüregekben - mondják a szakemberek. Nemcsak a közterületeken, hanem a csatornarendszerekben is megkezdték már az irtást a Derkovits lakótelepen.
ATMO elhúzzák a fedelet
A munkának már az eredménye is látszik, a csatorna alján több elhullott patkány fekszik. A véralvadást gátló méreg emberre és állatokra egyaránt veszélyes, ezért plakátokon óvatosságra hívják fel a figyelmet. 3-4 alkalommal etetik be a a rágcsálókat, ez elegendő a kiirtásukhoz. A patkányirtást a KISZ lakótelepen, a 11-es Huszár út környékén, majd a belvárosban folytatják.