Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Elkezdődött az Aréna utcai óvoda felújítása

Adásban volt: 2019. június 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A beruházás előkészítése öt évig húzódott, hol a pályázati kiírás miatt kellett módosítani a terveken, hol a közbeszerzési eljárást kellett megismételni. Az épület nemcsak megszépül, hanem olcsóbb lesz a fenntartása is.

Bontják az aljzatburkolatot az Aréna utcai óvodában. Több éves huzavona végére kerülhet pont, mivel a kivitelező most megkezdte az épület felújítását, amitől a rezsiköltségek csökkenését várják.

Kocsis Gábor - ügyvezető, Vulcano Energia
“Kívülről egy komplett hőszigetelő rendszert kap, 15 centit, a födémen 20 centit fogunk elhelyezni. A nyílászárókból ami még nem volt kicserélve, az kicserélésre vár. Ezenkívül belül egy kopmplett gépészet, villamos szerelési munkák lesznek, festés, burkolás.”

Az óvoda 2017-ben költözött át a volt Püspöki iskolába. Akkor azt hitték, hogy csak egy nevelési évre, ám végül legalább két és fél év lesz belőle. Sok szülő emiatt átmenetileg ki is vette a gyermekét.

Bőczénné Taletovics Katalin - intézményvezető, Aréna Óvoda
“A tegnapi naptól én elmondhatom, hogy gyerekek, szülők, kollégák mindenki velem együtt örült, amikor bejelentettem, hogy az óvoda épülete munkaterületté nyilvánult, és megkezdődik az építkezés.”

A gyerekek és az óvónők 2020 februárjára szeretnének visszaköltözni az Aréna utcába. A beruházás csúszásának egyébként több oka volt.

Illés Károly - alpolgármester
“Tavalyi évben közbeszerzési kiírást folytattunk le, ahol szembesültünk azzal, hogy sajnos a piaci hatások miatt, folyamatában mindenki tudja, hogy az építőiparban milyen változások vannak. A drágulások kapcsán jóval magasabb ajánlat érkezett be, mint amennyi költségvetési forrás rendelkezésre állt az óvoda megújításához. Ezt követően újra át kellett dolgoztatnunk a terveket.”

Csökkenti a költségeket, hogy a tálalókonyha kialakítását az étkeztető cég magára vállalta. Ugyanakkor a város 45 millió forinttal toldotta meg az eredeti büdzsét, ezt a berendezésre fordítják majd.

Puskás Tivadar - polgármester
“Szombathely óvodáinak felújítása egy pályázat keretében történik jó néhány esztendeje. A pályázat összességében 644 millió forintot tartalmaz. Ez hat óvoda felújítására elegendő pénz. Ezek között vannak, amelyek már befejeződtek.”

Erről a beruházásról, és további szombathelyi óvodákat érintő fejlesztésekről lesz szó június 11-én délután 1 órakor azon a lakossági fórumon, amelyet a polgármesteri hivatal földszinti házasságkötő termében tartanak.

2019. június 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében