Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Elkezdődött az új évad a Weöres Sándor Színházban

Adásban volt: 2012. augusztus 27.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Hétfőn tartották a szezonnyitó társulati ülést. Jordán Tamás igazgató kiemelte: szeretné ha a színház, a magas színvonalú bemutatók mellett, fórum, agóra, találkozóhely is lenne. Szeptember 28-án tartják az első bemutatót.

Az új előadások között láthat a közönség Molnár Ferenc, Hrabal és Dosztojevszkij darabokat. A társulattól távozott Zayzon Zsolt és Märcz Fruzsina. Czukor Balázs visszatért és ezentúl Kovács Gergely is feltűnik a szombathelyi teátrum színpadán.

Részletet láthatnak a Szentivánéji álom című Shakespeare darabból. Ezzel az előadással 4 díjat nyert a Weöres Sándor Színház a Pécsi Országos Színházi Találkozón. Ezzel az elitszínházak közé lépett a szombathelyi teátrum, mondta Jordán Tamás a mai évadnyitó társulati ülésen. Egy olyan szintet értek el, amire sok színház csak vágyakozik, mondta a direktor. Jordán Tamás újra hangsúlyozta: nyitni kell a közönség felé, hogy érezzék: sokat kapnak a színháztól és szükség van rájuk. Ezért a Weöres Sándor Színház célja a jövőben, hogy a magas színvonalú előadások, bemutatók mellett, találkozóhely is legyen, a szombathelyi szellemi élet motorja.

Jordán Tamás, igazgató - Weöres Sándor Színház
...


A nézőkkel való intenzív kapcsolatot szolgálja, hogy szeptemberben, minden hétköznap, Jordán Tamás várja beszélgetésre a szombathelyieket. Nemcsak színházról, hanem a város jövőjéről is megoszthatják véleményüket az érdeklődők. Az új évad első bemutatójára szeptember 28-án kerül sor. Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című darabját Jordán Tamás rendezi. A nagyszínpadon a La Mancha lovagja, a Mesterdetektív és Black Comedy is látható lesz. A kamaraszínházban október 5-én mutatják be Hrabatól a Szigorúan ellenőrzött vonatokat. De látható lesz Feydeau: Kézről kézre, Dosztojevszkij: A félkegyelmű és Egressy Zoltán: A Portugál című darabja. Repertoáron marad a Kabaré, a Chicago, a Szentivánéji álom, ahogy a Tizenkét dühös ember vagy a Jó pálinka itassa magát. A tervek között szerepel egy színházra tanító, nevelő előadás, amely azt mutatja be, hogyan teljesedik ki egy jelenet az olvasópróbától a bemutatóig. Jövőre ünnepeljük Weöres Sándor születésének centenáriumát. Az évforduló alkalmából június 22-én tartják a Szent György és a sárkány díszbemutatóját.

2012. augusztus 27.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében