Hírek

Elkezdődtek az akadálymentesítési munkálatok a szentkirályi templomnál

2018. szeptember 17., 14:00

A mozgássérültek közlekedését megkönnyítő beruházás egy részét a Vas Megyei Temetkezési Kft. munkatársai végezték el.

Elkezdődtek az akadálymentesítési munkálatok a szentkirályi templomnál

Ezek a gépek földmunkát végeztek a szentirályi temető bejáratánál, ezzel elkezdődött a terület akadálymentesítése. A teendők első részét a Vas Megyei Temetkezési Kft. vállata magára: néhol el kellett hordani a földet, másutt pedig fel kellett tölteni a gödröket. A céget a körzet képviselője kereste meg azzal a kéréssel, hogy segítsenek a munkában.

Kiskós Ferenc - ügyvezető, Vas Megyei Temetkezési Kft.
“Saját kollégáim vannak most itt, pillanatnyilag a temetőben, akik gépekkel kiássák ezt a “tükröt”, valamint azt a földet elszállítják, ami itt most kitermelésre kerül, utána természetesen átadjuk a területet a kivitelező cégnek.”

A beruházás mintegy fél millió forintba kerül - Tóth Kálmán a képviselői keretéből finanszírozza a teljes összeget. A több száz idős és mozgáskorlátozott ember életét megkönnyítő 25 méteres járdaszakaszról korábban a terület tulajdonosaival is egyeztetett.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő
“Specialitása a helyzetnek, hogy ez az építkezés két telek határán van: egyrészt az önkormányzati terület, ami a temetkezési vállalt kezelésében van, illetve egyházi terület, amely az egyház kezelésében van, ezért kellett Székely János püspök atyának is a hozzájárulása, hogy ez a munka elvégzésre kerülhessen, természtesen ő is hozzájárult, és örömmel vette ezt a feladatot.”

Az aljzat és a térkövezés már a kivitelező SZOVA Nonprofit Zrt. munkatársainak feladata leszvárhatóan egy hónapon belül akadálymentesítik a területet. Addig a temetőbe, illetve a templomba való bejutás nehézkessége miatt a lakosság türelmét kérik.