MNB - 2
MNB

Hírek

Elkezdte a felkészülést a Falco

2011. augusztus 11., 12:03

Már készül a 2011/12-es szezonra a Falco-SZOVA KC Szombathely kosárlabdacsapata. A sárga-feketék jelenleg 12 fős kerettel végzik az alapozást.

Elkezdte a felkészülést a Falco

Futás a Csónakázó tó körül, kondizás az Aréna Saváriában: ebből a két részből áll jelenleg a Falco kosarasainak programja. Az alapozást megkezdő,  többnyire fiatalokból álló keret hozzáállásával,  fizikai állapotával maximálisan elégedett Bencze Tamás vezetőedző.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco KC
Szerencsére nem álltak le a nyáron a fiúk és ez is bíztató a jövőre nézve, hiszen mindannyian bizonyítani akarnak. Többüknek nagyon jó lehetőség lesz ez az év, hiszen olyan játékosokról kell, hogy kiderüljön, hogy tudnak-e húzóemberek lenni, akik eddig perememberek voltak.

Az alapozást két junior korú fiatallal kiegészülve 12 sárga-fekete  játékos kezdte meg. Az edzéseken ott van már az új fiú, a honosítás előtt álló szerb Branislav Jancikin, valamint a csapatkapitány, Kálmán László is.  

Kálmán László csapatkapitány, falco KC
Ez egy különleges szezon lesz, mert a huszadik évemet kezdem el a Falcóval és szeretném ezt emlékezetessé tenni mind a csapat, mind pedig a magam számára. Remélem egy olyan eredmény lesz amivel - nem azt mondom, hogy bajnoki cím meg biztos négybe jutás-, mondjuk egy 5-6. hellyel méltóképen tudok, ha abbahagyom a kosárlabdát, búcsúzni.

A szurkolók  legelőször szeptember 7-én láthatják kedvenceiket az Albacomp elleni fehérvári felkészülési  mérkőzésen. Azon a derbin már biztosan pályára lép majd a hamarosan próbajátékra érkező center, Milan Bjegovic is.