Hírek

Elkezdte a felkészülést a Hali

2019. június 21., 13:01

Megkezdte a felkészülést a 2019-2020-as immár NB II-es szezonra a Haladás labdarúgó csapata. Bő keret vonult ki a stadion gyepszőnyegére az első edzésen. Egyelőre sok a kérdőjel mind a szakmai stáb, mind a játékosállomány összetételével kapcsolatosan.

Elkezdte a felkészülést a Hali

Három hétnyi szünetet követően a megszokottnál jóval visszafogottabb hangulatban bandukoltak ki a Haladás játékosai első nyári edzésükre. (16:22-) Kedélyállapotukra rányomta bélyegét a klub háza táján tapasztalható bizonytalanság is, (16:35-) amit a legutóbbi tulajdonosi taggyűlésen még nem sikerült végleg megszüntetni.

Tóth Miklós - ügyvezető, Szombathelyi Haladás
"Vázoltam a helyzetet, tárgyaltuk a helyzetünket és a tulajdonosok kifejezték szándékukat, hogy mindent megtesznek azért, hogy a Haladás továbbra is NB II-es legyen, vagyis hát most sajnos NB II-es legyen és továbbra is NB-s mérkőzéseket láthassunk."

Ami a játékoskeretet illeti: Király Gábor visszavonult, az FTC-től kölcsönvett Priskin Tamás és Rui Pedro visszatért a fővárosba, távozott az összes idegenlégiós egy kivétellel, hiszen Bamgboye sorsa egyelőre kérdéses. (08:59-) Halmosi Péter és Saláta Kornél szerződése június végén lejár. A 40-szeres szlovák válogatott legkorábban augusztusban térhet vissza – jelen állás szerint marad Szombathelyen. Az érkezők oldalán egyelőre akadémisták és a kölcsönből visszatérők szerepelnek. (16:42-) A csütörtöki első tréninget Desits Szilárd és (19:44-) Szekér István vezényelte.

Desits Szilárd - mb. vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Most az első 3 napban ezen a héten egy kis ráhangolódás van, de úgy gondolom ettől sem kell félni, hiszen a játékosok kaptak egy edzéstervet és az elmúlt héten már úgy készültek, hogy ma terhelhető állapotban vannak, de mégis úgy gondolom ez egy rövid hét lesz, ma, holnap és szombat délelőtti edzéssel  és jövő héten viszont már jönnek a felmérések, amikor a játékosoknak a fizikai állapotát felmérjük és ahhoz igazítjuk majd a terhelést."

Egyetlen mérkőzés hiányzik már csak a szombathelyiek felkészülési programjából. A Haladás a bajnoki rajt előtt összeméri erejét több külföldi és NB I-es csapattal is.