MNB
MNB - 2

Hírek

Elkezdte a felkészülést az SZKKA

2020. július 03., 14:31

Csütörtök délután a Sugár úti atlétikapályán kezdte meg a felkészülést a következő idényre a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es női csapata. Az SZKKA az előző csonka idényben a szezon meglepetéscsapata volt, a gárdát irányító Marosán György pedig már nagyon várta, hogy hosszú idő után újra edzést vezényelhessen a lányoknak.

Elkezdte a felkészülést az SZKKA

Marosán György - vezetőedző, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
“Nekem az volt a célom, hogy még erősebben, még nagyobb tudással, még nagyobb tudásbázissal tudjak kikerülni ebből az időszakból. Bízom benne, hogy ez sikerült és ma újra virágzok, hogy edzést tarthatok. Ilyenkor szoktam mondani, hogy levonulunk a bányába és majd feljövünk szeptember elején.”

Az alapozási időszak általában nem a sportolók kedvence, de ezúttal a játékosok is nagyon várták, hogy munkába állhassanak.

Pődör Rebeka - játékos, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
“Már nagyon vártam, igazából nagyon rossz volt otthon lenni, hogy nem csinálhattunk semmit. Illetve csak azt, ami elő volt írva. Már nagyon várom, hogy elkezdjük újra az egészet és a régi kerékvágásba visszakerüljön.“

Mint ismert, az SZKKA az Aréna Savariába költözik, a klubvezetés bízik benne, hogy több ezer szurkoló előtt teltházas meccseken léphet pályára a csapat.

Pődör Zoltán - ügyvezető-elnök, Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia
“Úgy gondolom, hogy meg is érdemlik a szurkolóink az Aréna Savariát. Tavaly két mérkőzést tudtunk játszani az Arénában, az egyik teltház volt a Győr ellen, a másikra is azért 2 ezer fő kijött, tehát azért van érdeklődés a kézilabda iránt, van érdeklődés a csapat iránt.”

Az SZKKA szeptember hatodikán, a Dunaújváros vendégeként kezdi az új bajnokságot.