MNB - 2
MNB

Hírek

Elkezdte az SZKKA a felkészülést

2021. július 20., 14:35

Könnyed ráhangoló edzéssel kezdte meg a közös munkát a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia az Aréna Savariában. Nyáron alaposan megerősödött a vasi együttes, amely nyolc hetes felkészülését követően a szeptember közepén kezdi szereplését az élvonalbeli bajnokságban.

 

Elkezdte az SZKKA a felkészülést

Bemelegítéssel, technikai felmérőkkel és futással kezdte el a közös edzést az SZKKA. A legutóbbi élvonalbeli bajnokságot 10. helyen befejező vasi együttes tagjai láthatóan jókedvűen vetették bele magukat a munkába egy viszonylag hosszú, egy hónapos nyári pihenőt követően.

Marosán György - vezetőedző, SZKKA
Az volt a feladat az elmúlt egy hónapban, hogy valaki otthon, valaki a tengerparton feltöltődjön, innentől kezdve pedig egy valami lehet fókuszban, az első helyen - az érzelmeinket is tekintve - hogy a csapat újra bent maradjon és a céljainknak alárrendeljünk mindent. Én úgy gondolom, hogy erre vevőek a játékosok, a csapat zöme az nem változott, ők kiváló sportemberek, előrevitték a szombathelyi kézilabdázást az elmúlt évben, években és ez folytatódni fog. Az új játékosok kiválasztásánál is nagyon fontos volt, hogy milyen személyiségűek, a motivációjuk, az érzelmeik.

Az első edzésen nem vehetett részt a csapat kapitánya, Lilja Horilszka, aki sérülése miatt csak ősszel csatlakozhat társaihoz. Ott voltak azonban a nyáron szerződtetett új kézilabdázók, akiknek kiválasztásában a személyiségük, nagy tapasztalatuk és a következő évekre tekintettel a fiatal életkoruk is sokat nyomott a latba.

Pődör Zoltán - ügyvezető, SZKKA
Úgy gondolom, hogy az idén mindenképpen célunk volt kicsit az a fiatalítás. Tehát az, hogy fiatalabbak, fiatal játékosok kerülnek a csapathoz. Ami kicsit szomorúvá tesz, hogy maga a külföldi játékosok aránya magasabb lett a csapaton belül. Ez biztos, hogy majd később nehezebb helyzetet fog nekünk generálni, mérlegeltünk és nem tudtunk mást csinálni.

A csapat első közös edzésén részt vett a négy, saját nevelésű játékos is. Szmolek Apollónia, Forgács Viktória, Christe Dalma és Papp Petra személyében bővült a felnőtt keret és egyben a vezetőedző merítési lehetősége is. Az SZKKA az olimpia miatt hosszabb felkészülést követően, szeptember 12-én lép először pályára a 2021/2022-es bajnoki szezonban.