MNB - 2
MNB

Hírek

Előadások a Szent Márton-temetőről

2019. március 23., 15:38

Egy tematikus programsorozat első állomásaként a Szent Márton-temetőről hallgathattak előadást az érdeklődők a TIT-ben. Hétfőnként itt, péntekenként pedig a helyszínen találkoznak a résztvevők.

Előadások a Szent Márton-temetőről

A Szent Márton temető 18 parcellájáról hallhatnak előadást az érdeklődők a Szépítő Egyesület által szervezett programsorozatban. Közép-Európa egyik legrégebbi sírkertjében számos közéleti szereplő is nyugszik

Horváth Ferencné
“Tőzsgyökeres szombathelyi vagyok, az őseim, a dédnagyanyám Sznt Márton faluban nőtt fel, és nekem a mai napig vannak halottaim a temetőben, most mondok olyat, amit nem is tud itt senki: Horváth István, aki az Újlaki polgármester helyettese volt, ő is ott nyugszik.”

A Szépítő Egyesület már számos alkalommal szervezett sétát a”szombathelyi pantheonban”, de még mindig lehet újdonságokat hallani az előadásokon.

Orbán Róbert - egyesületi tag, előadó - Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Arról fogok majd beszélni, hogy mit mondanak a temetői sírfeliratok, sírversek a városról és lakóiról.”

A temetői parcellákhoz sétákat is szerveznek, az előre megadott időpontokban: mindig a hétfői előadásokat követő pénteken.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Egy tematikus programsorozatot indítunk, ami abból áll, hogy lesz tíz előadás, és ehhez kapcsolódóan tíz temetői séta, az előadások mindig hétfőn lesznek itt a TIT-ben, amit Orbán Róbert tart, és pénteken pedig a temető előtt találkozunk fél ötkor.”

A programsorozat állomásainak időpontjáról a Szépítő Egyesület közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.