Hírek

Először tartottak bakancsos találkozót Kőszegen a hétvégén

2019. szeptember 10., 14:36

A városnak évszázados hagyományai vannak a természetjárásban, innen indul az országos Kék Túra, és itt végződik az Alpannonia túraútvonal. A bakancsos turizmust népszerűsítette az eső ellenére is többeket vonzó rendezvény, amelyen a szombathelyi Borostyánkő Természetbarát Egyesület is indított túrákat.

Először tartottak bakancsos találkozót Kőszegen a hétvégén

A Fő tértől a Diáksétányon át indult a túrázók egyik csoportja. Egyéniben és vezetett kirándulások keretében is többféle távot teljesíthettek. Ők egy tíz kilométeres sétán Kőszeg történelmét, rejtett kincseit ismerhették meg.

Németh Lászlóné – túravezető, Írottkő Natúrparkért Egyesület
„Ez a mai túránk egy különleges alkalom, mikor ilyen régi fényképek alapján keressük a helyszíneket. Most vagyunk az első helyszínen. A vár régebbi képét lehet látni. Ez még a 63-as felújítás előtti.”

A bakancsos találkozó rendezvénysorozat célja, hogy minél többen túrázzanak a természetben, és közben élményeket is szerezzenek.

Hirth Helga Olivia
„Egyrészt az egészség szempontjából, másrészt ha más városokban jár az ember, akkor fel lehet fedezni, meg lehet tudni apró titkokat a város életéből és a csapatszellem az nagyon fontos„

Ládamászás, (1.11) Gumi mászófal, (3.05) gólyalábazás is várta az érdeklődőket a Várparkban, de akár biciklizhettek is(4.02). Tízféle mozgásformát próbálhattak ki.

A túrázók hétpróbáján pedig megismerkedhettek a legfontosabb jelzésekkel, megtudhatták, extrém időjárás esetén milyen felszerelés szükséges a kiránduláshoz.

Ez a kislány azokat az állatokat sorolja, amelyekkel találkozhatunk egy kirándulás során. Ezért szerepelt például a programok között a gombákon kívül az állatfelismerés is.

Schlögl Krisztián – projektmenedzser
„A mottónk az, hogy túrázz velünk, ez egy bakancsos túratalálkozó. A lényeg az, hogy Kőszeget szeretnénk minél inkább a bakancsos turizmus központjává tenni. Erre sok minden predesztinálja. Egyrészt az, hogy gyönyörű a környezet, ezt mindenki ismeri, másrészt nagyon fontos túraútvonalak haladnak el itt.”

Kőszegről indul az országos Kék Túra, és itt végződik a 120 km hosszú Alpannonia útvonal. A túrázást népszerűsítő bakancsos találkozó a határon átnyúló Interreg program keretében valósult meg.