Hírek

Elrajtolt a strandröplabda bajnokság

2019. július 04., 13:12

A nyári sportprogram töretlen népszerűségnek örvend, hiszen már az első alkalommal 16 csapat mérte össze tudását, köztük amatőrökkel és profikkal a soraikban.

Elrajtolt a strandröplabda bajnokság

Folyamatosan érkeztek hétvégén a Termálfürdő hátsó homokos részére a strandröplabda szerelmesei. A Szombathelyi Szabadidősport Szövetség minden évben igyekszik megrendezni nyári strandröplabda bajnokságát.

Gőczi István - szakágvezető, Szombathelyi Szabadidősport Szövetség
"Szombathelyen is van hagyománya már régebben, a Tófürdőn kezdtük a "90-es években és most átjöttünk a Termálba. Szerencsére tavaly is nagyon jól sikerült és sokan voltak, mai naptól is sokat várunk."

Páros versenyekkel kezdődött az idei bajnokság, amelyen 6 női és 10 férfi csapat vett részt.

ifj. Bodovics Árpád - röplabdázó, SZOESE
"Nekem gyerekkorom óta az életem volt a röplabda, mert édesapám is röplabdázott, a húgom is röplabdázik Békéscsabán, illetve válogatott játékos, úgyhogy úgymond a kosárlabda után majdhogynem kötelezően is jött ez a sport, de én szeretm, mert ugyanúgy csapatsport, mint a kosárlabda, labdasport, én azokat nagyon szeretem és jól megmozgat, itt a strandon meg homokban lehet vetődni, napsütés, úgyhogy teljesen jó a fielingje."

Az eseményen részt vett  a SZOESE férfi röplabda csapatának vezetőedzője is. Idősebb Bodovics Árpád úgy látja, a strandröplabda iránti érdeklődés hűen tükrözi a sportág népszerűségét.

id. Bodovics Árpád - vezetőedző, SZOESE
"Úgy igazándiból a fiú vonalat képviselem, de úgy próbálom meg csinálni, majdhogynem kötelezővé tenni, mert a technikai részt itt lehet megtanulni. Tehát lehet valaki erős, lehet magas, de az, hogy valaki technikás legyen, azt itt tudja megtanulni."

A strandröplabda bajnokság következő fordulóját július 13-án rendezik. Az eseményen bárki részt vehet.