Hírek

Elrajtolt a Szent Márton kupa névre keresztelt tekebajnokság Szombathelyen

2019. július 24., 18:58

A versenyre - amely augusztus közepéig tart - folyamatosan jelentkezhetnek a csapatok.

Elrajtolt a Szent Márton kupa névre keresztelt tekebajnokság Szombathelyen

Második alkalommal rendezik meg idén a megmérettést, amelyre előzetes regisztráció nélkül jelentkezhetnek 4 fős csapatok.

Tóth Kálmán - önkormányzati képviselő
"Jönnek egyébként különböző falvakból, Vépről, máshonnan is csapatok, illetve külföldről is érkeznek vendégeink. Azt kell tudni, hogy ez egy hosszabb időn keresztül zajlik, tehát néhány héten keresztül zajlik ez a verseny, mindenki akkor jön, amikor tud, a végén összemérődnek az eredmények a szakmai stáb pedig  aztán kiértékeli az egészet. nagyon büszke vagyok arra, hogy egy ilyen rendezvényt is tudunk támogatni."

A házigazda Horváth Teke Klub letéteményese a sportágnak Szombathelyen. Egykor extraligás csapata is volt az egyesületnek, ma már azonban az utánpótlás nevelésre helyezik a hangsúlyt. Nem véletlen, hogy a város legfiatalabb világbajnok tekése, Simon Szabolcs éppen a Horváth TK-ból került ki.

Horváth Gyula - elnök, Horváth-Gravitació Teke Klub Egyesület
"Bízunk benne, hogy mások is majd csatlakoznak hozzá, vagy ugyanúgy, mint a régmúltban, a táplánszentkereszti iskolából jártak ide játékosok, ahonnan a Horváth Flórián, Horváth Márton, akik szintén válogatottságig vitték. Bízom benne, hogy ezentúl is jönnek fiatalok és idősebbek is, nem marad el a kedv a tekétől."

A tekebajnokság nemcsak a sportág kedvelőit hozza össze, hanem közösségépítő ereje is van.

Molnár Tibor - főtitkár, Vas Megyei Tekézők Szövetsége
"Ez a kupa azért nagyon kedves számomra, mert a Gyula, ahogy megrendezi, nagyon-nagyon sok olyan tekés jön össze, akik nagyon ritkán találkoznak és a sportbaráti szeretetben ápolni tudjuk ezt az egészet. Én 5 éve már külföldön vagyok játékos-edző, Ausztriában, én is el fogom hozni a szuperligás hölgyeimet erre a versenyre, egy megpróbáltatás nekik és remélem, hogy jól fognak teljesíteni."

A versenyzők 50 teli dobást és 50 tarolást hajtanak végre. A Neo Royal csapata 1574 összfát ért el. A bajnokság augusztus 15-én zárul.