Hírek

Elrajtolt a városi atlétika diákolimpia tavaszi versenysorozata

2019. április 17., 13:33

Elrajtolt a városi atlétika diákolimpia tavaszi versenysorozata kedden a Sugár úti atlétikai centrumban. A szokásoknak megfelelően először az általános iskolások mérték össze tudásukat. Az eseményen mintegy 500 gyermek vett részt.

Elrajtolt a városi atlétika diákolimpia tavaszi versenysorozata

Futás, távol- és magasugrás, kislabda hajítás - ezekben a versenyszámokban mérték össze tudásukat az általános iskolások a városi atlétikai diákolimpián. A tét a megyei, majd az országos döntőkbe való továbbjutás. A cél pedig az, hogy minél több diák kipróbálhassa magát a különböző versenyszámokban.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság
"Mondjuk egy nagyon jó labdarúgó hihetetlen jó futóteljesítményt tud leadni vagy ugrani és ezeket mindenképp felszínre kell hozni, aztán majd meglátjuk, hogy utána melyik irányba fogják a testnevelők irányítani vagy az edzők. Az lenne a jó, ha a Városi Diáksport Bizottság által kiírt versenyekből minél többen az élsportban folytassák lehetőleg."

A város összes általános iskolája képviseltette magát a diákolimpián. Bár az oladisok képzési palettájának nem a sport a központi eleme, mégis rendkívül eredményesek a különböző versenyeken.

Cooper-Hollósy Ilona - tanár, Oladi Általános Iskola
"Nagyon sikeresek vagyunk amellett, hogy specialitásunk a kéttannyelvű iskola, tehát főleg angol nyelv tanítására összpontosítunk, de emellett a sportélet is nagyon változatos és nagyon sok sikert értünk el a labdajátékokban, atlétikában, floorball, labdajátékokon belül labdarúgás, kosárlabda, röplabda és persze a korcsolya is erősségünk."

Népes csapattal érkezett a versenyre mások mellett a város egyik legsportosabb iskolája, a Zrínyi is. (12:20-) Vinkó Hédi komoly célokkal vágott neki a megmérettetésnek.

Vinkó Hédi - tanuló, Zrínyi Ilona Általános Iskola
"A 60 méter lehetett volna jobb is, viszont a távolugrás az erősségem és remélem, hogy abból lehet dobogó."

Hédi végül a számára csalódást keltő 60 méteres női futás elődöntőjét követően megnyerte a döntőt. Az atlétika diákolimpai a tervek szerint április 24-én folytatódik a III-IV. korcsoportos gyerekek egyéni megyei döntőjével.