Hírek

Elsöprő Fidesz-győzelem

2010. április 12., 14:52
A Fidesz jelöltjei nyerték a képviselőválasztást Vas megyében. Mind az öt egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP jelöltjei megkapták a szavazatok több mint 50%-át. Négy éve többen mentek el választani, mint idén.
Elsöprő Fidesz-győzelem

A rendőrségre három bejelentés érkezett: Celldömölkön kora reggel egy férfi a szavazólapok felgyújtásával fenyegetőzött. Szombathelyen, a Vörösmarty utcában a Jobbik irodájának ablakát próbálták meg bedobni. A Váci Mihály utcában egy ház oldalára festettek az egyik pártot becsmérlő feliratot.

Szombathelyen 70 szavazókörben, mintegy 65 ezren voksolhatottak. Néhányban már reggel 6 órakor megjelentek a választók. A város polgármestere délelőtt fél 10-kor adta le szavazatát, Oladon, a Hermann iskolában. Délután egy óráig a választásra jogosultak közel 36%-a jelent meg az urnák előtt, valamennyivel kevesebben, mint négy éve.

Varga Hajdú Anett
"A televízióban is voltak ilyen felhívások és úgy gondoljuk, hogy nekünk is van beleszólásunk abba, hogy hogyan tovább."

Feketéné Nagy Jolán
"Úgy gondoljuk, hogy ezzel tudunk változtatni azon, ami nem tetszik."

Somogyi Reiszner Anita
"Ez az egy lehetőségem van, hogy beleszóljak, hogy mi történik. Nekem személy szerint fontos."

Este 7 óráig a választásra jogosultak 67%-a voksolt. Minden szavazókört időben zártak. Más településekről 421-en szavaztak Szombathelyen, az ország más városaival ellentétben itt nem kellett sorban állniuk. A lepecsételt urnák a szavazólapokkal és jegyzőkönyvekkel fél 9 után érkeztek a Városházára.

Dr. Szele Györgyi, vezetőhelyettes - Választási Iroda
"Szombathelyen és a hozzátartozó településeken minden rendben zajlott. Nem volt semmiféle attrocitás. Kisebb problémák merültek fel: a választópolgárnak nem volt érvényes okmánya, nem volt lakcímkártyája."

Az Országos Választási Iroda adatai szerint Vas megye mind az öt egyéni választókerületben Fidesz-KDNP jelöltek nyertek. Már az első fordulóban megszerezték a szavazatok több mint 50%-át, így második fordulóra a megyében nem kerül sor.