Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

ELTE Sportkonferencia

Adásban volt: 2019. február 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Tehetsz Érte(d) címmel rendeztek sporttudományi konferenciát az ELTE szombathelyi campusán. Az egyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara, valamint a Nemzeti Pedagógusképző Kar által szervezett eseményen szóba kerültek az iskolai testnevelésórák módszertani újításai, és a gyógytestnevelés fontossága.

Tragikusak a magyar népességnek, ezen belül is a fiatalok egészségi állapotának mutatói. Magas az inaktív, a dohányzó, az alkoholfogyasztó, az elhízott és túlsúlyos tanulók száma - hangzott el az egyetem dísztermében megrendezett konferencián. Éppen ezért prevenciós intézkedésekre van szükség az oktatásban, amelyek új módszerek és eszközök alkalmazását jelentik a testnevelés terén.

Horváth Péter - elnök, Nemzeti Pedagógusképző Kar
"Jó hallani azokat a képzőintézményeket, amelyek elmondják, hogy mivel foglalkoznak most. Megerősítést kell adni neki, hogy milyen irányba haladjanak tovább: a gyakorlatias vagy elméleti képzés felé. Ugyanakkor azt is tudom, hogy olyan új lehetőségek vannak - akár különböző eszközök tekintetében - amelyeknek az itteni bemutatása kedvet adhat illetve önbizalmat adhat azoknak, akik ezt használják, hogy továbbra is megfelelően tudják segíteni a testnevelés órákat."

A konferencia egyszerre szólította meg a testnevelőket és a gyógytestnevelőket, hiszen ezekben a szakmákban dolgozóknak abszolút rálátásuk van a diákok egészségi állapotára.

H. Ekler Judit - intézetigazgató, ELTE PPK Sporttudományi Intézet  
"Innovációról van szó ezen a konferencián, hiszen nagyon sok iskolában folytatnak jó gyakorlatot abba az irányba, hogy minden tanuló megtalálja a számára örömet okozó mozgásformát. De nem lehet kisebb célunk, mert az iskolai testnevelésnek az az alapvető célja, hogy olyan tudást, attitűdöt és élményeket adjon a tanulóknak, amivel egész életük végéig sportolni tudnak."

Az eseményen mások mellett előadást tartott Ihász Ferenc egyetemi tanár is, aki a fiatalok körében végzett kutatások eredményeit tárta a hallgatóság elé. Ezekből kiderült többek között az is, hogy a vártnál jóval többen küszködnek magas vérnyomásproblémákkal, ami egyrészt az elhízásra, másrészt az iskolai stresszre vezethető vissza.

2019. február 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében