MNB - 2
MNB

Hírek

Elvette a Körmend pályaelőnyét a Falco a kosárlabda bajnokság döntőjében

2019. június 17., 13:58

A végletekig kiélezett összecsapáson szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a végjátékot a szombathelyiek bírták jobban és 7 ponttal verték megyei riválisukat.

Elvette a Körmend pályaelőnyét a Falco a kosárlabda bajnokság döntőjében

Már a bemelegítés során megmutatták a táborok, hogy mire is képesek, hiszen már ekkor megremegtek a körmendi katlan falai a hangorkántól. (22:36-) A feldobást követően a Falco kaparintotta meg a labdát, (22:55-) ám az első pontokat a hazaiak szerezték. Nem volt tétova a Szombathely sem, előbb egyenlítettek, majd fordítottak. (39:50-) 9 másodperccel a negyed vége előtt Govens trojkájával 3 pontnyi Falco-előnnyel szusszanhattak egyet a csapatok.

A folytatásban sikerült elhúzniuk a sárga-feketéknek, Govens újabb triplájával már 7 pont volt a két csapat között. (58:54-) A Rába-partiak azonban egyetlen másodpercre sem adták fel és egy 6:0-ás szériát repesztve nemcsak visszajöttek a meccsbe, (1:00:56-) hanem a félidő végére már 3 ponttal a vörös-feketék vezettek.

Szünet után még elszántabb volt a Falco és Váradiék ismét a maguk javára fordították a mérkőzést. Ettől kezdve a szombathelyiek uralták a játékot. (1:38:36-) A pattanásig feszült hangulatban Zollner mesternél elszakadt a cérna, folyamatos reklamálásért technikait kapott, Govens pedig büntetőzhetett, aminek eredményeképpen 6 pontra hízott a Falco előnye.

Az utolsó negyedben kialakult a két csapat közti legnagyobb, 10 pontos különbség a szombathelyiek javára, (1:45:20-) ám Zollner időkérését követően még innét is volt visszaút a Körmend számára. (01:59:34-) Olyannyira megdobbant a vörös ördögök szíve, hogy Thames büntetőjével hosszú idő után ismét a hazaiak vezettek 1 egységgel. Az idegek harcának megnyeréséhez ez azonban kevés volt. (2:04:25-) Alig több mint 1 perccel a vége előtt Bruinsma büntetőivel ismét 5 volt közte és ebből a hátrányból már nem álltak fel a hazaiak. A vége 70:77 lett, ezzel a párharc állása 1:0 a Falco javára.

Váradi Benedek - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC
"3 győzelemig megy a párharc, úgyhogy semmi nincs eldőlve. Úgy jöttünk ide, hogy meg szeretnénk nyerni már az első mérkőzést, ahogy mondtam mérkőzés előtt is. Úgy mentünk a középszakaszba és a playoffba, hogy minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, ez egyelőre sikerült. Azt gondolom, semmi nincs eldőlve, nagyon nyitott volt a mérkőzés, köszönjük szurkolóinknak ezt a remek hangulatot."

A kosárdöntő vasi El Classico-sorozata kedden folytatódik 18 óra 30 perctől az Aréna Savariában az M4 Sport kamerái előtt.