Hírek

Emberi csontokat találtak a lépcső alatt

2010. október 25., 16:35
Emberi csontokat találtak egy szombathelyi ház felújítása közben. A pince lépcsőjét bontották el, ekkor bukkantak a koponya- és csontdarabokra. Az elsődleges szakértői vélemények szerint a csontok 100-200 év körüliek.
Emberi csontokat találtak a lépcső alatt

A ház udvarán található az az épület, ahol a csontokat megtalálták. Éppen felújítják: a pincelépcső bontásakor, az alsó lépcsőfok alól bukkantak elő az első csontdarabok. Később a talajból még 4 koponya darabját és 5-6 ember maradványait találták meg. A csontok melletti elkorhadt fadarabok arra utalnak, hogy koporsóban sorban, egymás mellé rendezetten temették ide az elhunytakat.

Molnár Péter - riporter
"Az Igazságügyi Szakértői Intézetben őrzik a csontokat. Az intézettől senki nem akart Híradónknak nyilatkozni és a csontokat sem tudjuk megmutatni. A szakértői vizsgálatok állapítják meg hány emberről van szó és miben haltak meg."

Ez pedig hónapokig is eltarthat - mondja a Szombathelyi Rendőrkapitányság alosztályvezetője. A vizsgálatnak kell tisztáznia, hogy férfiak vagy nők csontjait találták meg, mi volt a halál oka és mikor haltak meg.

Németh Kálmán - alosztályvezető, felderítő osztály, bűnügyi készenléti alosztály - SZombathelyi Rendőrkapitányság
"Az orvosszakértő elsődleges véleménye kizárta a bűncselekményt illetve, hogy korábban történt a haláleset 50 évnél."

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet. Itt, a Mátyás király utcában az 1850-es évek előtt nem állt lakóépület, csak később kezdték ezt a területet beépíteni.