Hírek

Éneklő Ifjúság

2019. április 17., 13:35

Több évtizedes hagyománya van az egész országot átszelő Éneklő Ifjúság elnevezésű hangversenynek, amelynek ezúttal rekordszámú résztvevője volt. Megtöltötték a kórusok a Bartók-termet, a megye számos iskolájából érkeztek tanulók Szombathelyre.

Éneklő Ifjúság

A kőszegi Jurisics-gimnázium kórusa a népzenei dallamok mellett Leonard Cohen jól ismert alkotásával is készült az Éneklő Ifjúság hangversenyre. A több mint 300 általános- és középiskolai diák mellett az elmúlt évtizedek zenetanárai közül is érkeztek a Bartók-terembe - köztük  Békefi Zsuzsa, aki az Éneklő Ifjúság egyik életre hívója Vas megyében.

Németh Endréné - nyug. zenepedagógus
“Nagyon érdekel, hogy hol tart az Éneklő Ifjúság, sajnos a heti egy óra biztos, hogy meglátszik a műsorválasztáson, sajnos egyszerűbb művekkel kénytelenek készülni a kollégák.”

Purcell, latin nyelvű egyházi zene és népdalok, valamint hagyományos dallamok is helyet kaptak a repertoárban.

Király Katalin - ének-zene tanár, Paragvári Utcai Általános Iskola
“Minden évben több sor telik meg, és ebben az évben nincs üres sor a Bartók-teremben, és azt hiszem, hogy ez a legnagyobb öröm, al egnagyobb díj, amit egy ének-zene tanár megélhet az életében.”

Az idei évben részvételi rekordot döntött az Éneklő Ifjúság: a kőszegi, jáki, felsőcsatári, jánosházi és szombathelyi fiatalok megtöltötték a Bartók-termet.